Ελλάδα

Σε απόγνωση οι έμποροι μετά το Stop στις click away αγορές

04.01.2021 | 20:25 Eνσωμάτωση

Μέχρι και την επόμενη Δευτέρα, το λιανεμπόριο κατέβασε και πάλι ρολά με τους εμπόρους να βρίσκονται σε απόγνωση καθώς έχουν ξεμείνει πλέον από ρευστότητα και με άδεια ταμεία. Zητούν όταν θα ανοίξουν να λειτουργήσουν με click inside και όχι με click away, δηλαδή οι πελάτες να μπορούν να μπαίνουν μέσα στα καταστήματα ώστε να μπορεσουν να σώσουν τον τζίρο των χειμερινών εκπτώσεων.

Η ανάσα του το click away πάγωσε και μπαίνει στο «ράφι» τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή 10 Ιανουαρίου με τους εμπόρους να μην κρύβουν την απόγνωσή τους.

Aπογοητευμένοι θέλουν να σώσουν έστω τις χειμερινές εκπτώσεις

Γι’ αυτήν την εβδομάδα, που δεν θα λειτουργήσουν οι αγορές εξ αποστάσεως, υπάρχει βέβαια το πρόβλημα των παραγγελιών που έχουν ήδη γίνει με τους εμπόρους να προσπαθούν να βρουν λύσεις

Πρόθεση της κυβέρνησης, πάντως, είναι να επαναφέρει το click away στις 11 Ιανουαρίου, αν το επιτρέψει η επιδημιολογική εικόνα, ενώ οι έμποροι επιθυμούν διακαώς μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου να μπορέσουν να λειτουργήσουν με click inside. Δηλαδή, οι αγορές να γίνονται με φυσική παρουσία του πελάτη εντός του καταστήματος, αλλά μόνο κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού

Και για το λιανεμπόριο για το μήνα Ιανουάριο προβλέπεται η μη καταβολή ενοικίου ενώ για τον Φεβρουάριο θα ισχύσει η μείωση ενοικίου κατά 80%.

Mέσα στον Ιανουάριο εκτός από τον 5 κύκλο επιστρεπτέας που θα στηρίξει και τις επιχειρήσεις του λιανεμπορίου αναμένεται και νέο προγραμμα επιδότησης για τη δημιουργία e-shop έως 5.000 €.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/01/2021