Κόσμος

Κορωνοϊός: Mεταξύ εμβολιασμού και lockdown η Ευρώπη

04.01.2021 | 20:33 Eνσωμάτωση

Ακόμα ένα όπλο στη μάχη του κορωνοϊού, το εμβόλιο της Οξφόρδης, έριξε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση, ενώ ο Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να ανακοινώσει απόψε αυστηρό lockdown σε όλη την Αγγλία.

Σχεδόν ένα εκατομμύριο Βρετανοί είχαν εμβολιαστεί με το σκεύασμα των Pfizer – Biontech, μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου, και η κυβέρνηση ποντάρει στο δεύτερο εμβόλιο για να επιταχύνει τη διαδικασία καθώς αναφέρονται σε καθημερινή βάση πλέον πάνω 50.0000 νέα κρούσματα.

Ο υπουργός Υγείας ανησυχεί ιδιαίτερα για την εξάπλωση της μετάλλαξης που βρέθηκε στη Νότια Αφρική.

Οι αρχές της Σκωτίας αποφάσισαν καθολικό lockdown από τα μεσάνυχτα απόψε μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.

Γαλλία 
Σκληρή κριτική για τον εξαιρετικά αργό ρυθμό των εμβολιασμών δέχεται η γαλλική κυβέρνηση καθώς μέχρι την Πρωτοχρονιά είχαν εμβολιαστεί μόλις 516 άνθρωποι. Η καθυστέρηση αποδίδεται στην προτεραιότητα που δόθηκε στους τροφίμους των οίκων ευγηρίας και στη χρονοβόρα διαδικασία για τη λήψη συγκατάθεσης τους.

Ο υπουργός Υγείας, Ολιβιέ Βεράν έδωσε το παρόν σε νοσοκομείο του Παρισιού όπου άρχισε το πρωί ο εμβολιασμός νοσηλευτών και υποστήριξε ότι μόνο σήμερα εμβολιάσθηκαν χιλιάδες άτομα.

Γερμανία

Προς παράταση του lockdown για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες οδεύει η Γερμανία όπου έως τις 2 Ιανουαρίου είχαν εμβολιαστεί περίπου 240.000 άνθρωποι.

Τα νέα μέτρα θα οριστικοποιηθούν στην αυριανή σύσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων. Σχολεία, εστιατόρια, μπαρ και εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/01/2021