Καιρός

Βαθμιαία βελτίωση του καιρού την Τρίτη

04.01.2021 | 21:03 Eνσωμάτωση

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός τις επόμενες μέρες, με τους νοτιάδες να επιμένουν στα πελάγη και να κρατάνε σε πολλές περιοχές το χειμώνα θερμοκρασιακά τουλάχιστον μακρυά μας.

Πιο αναλυτικά την Τρίτη θα συνεχιστούν τις πρώτες πρωινές ώρες οι βροχές στα ΒΑ και στο ανατολικό Αιγαίο. Πιο έντονες θα είναι στα Δωδεκάνησα με πιθανότητα πρόσκαιρων καταιγίδων, αλλά και εδώ ο καιρός γρήγορα θα βελτιωθεί.

Στη δυτική Ελλάδα, θα βρέξει λίγο, βροχές τοπικές και διάσπαρτες, με διαστήματα με ήλιο ενδιάμεσα. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες, με ήλιο το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και λίγη συννεφιά από τα νότια θα πλησιάσει τη χώρα μας το βράδυ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά. Θα φτάσει τους 9-12 στα βορειοδυτικά, σε Ήπειρο και δυτική Μακεδονία, 14-15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικά 16 σε περιοχές της ανατολικής Πελοποννήσου. Στο Αιγαίο οι μέγιστες θα προσεγγίσουν τους 15-18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στα πελάγη δυτικοί νοτιοδυτικοί. Στο Ιόνιο 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Αιγαίο 4-5 και μέχρι το μεσημέρι οι άνεμοι θα φτάσουν και τα 6 μποφόρ και  βαθμιαία θα υποχωρήσουν.

Στην Αττική θα απολαύσουμε τον ήλιο για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Προς το βράδυ από το Σαρωνικό θα συννεφιάσει , υψηλή νέφωση που θα καλύψει τον αττικό ουρανό. Η θερμοκρασία από 9-15 βαθμούς και οι άνεμοι στις γύρω θαλάσσιες περιοχές θα πνέουν σε δυτικές διευθύνσεις 3-5 μποφόρ.

Αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας και αραιές νεφώσεις το βράδυ. Η θερμοκρασία από 6-12 και οι άνεμοι βόρειοι στο Θερμαικό 3-4 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε διαφορες διευθύνσεις με περαιτέρω εξασθένηση.

Στην εξέλιξη του καιρού , την Τετάρτη ανήμερα των Φώτων, ο καιρός σε γενικές γραμμές θα είναι καλός και βελτιωμένος. Στα δυτικά μόνο περιμένουμε βροχές και το απόγευμα θα ενταθούν λίγο  κυρίως στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά, όπου και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία το μεσημέρι δεν θα αλλάξει σημαντικά.14-16 στα ηπειρωτικά και 17-18 βαθμούς στο Αιγαίο. Νοτιάδες στα πελάγη 4-6 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Πέμπτη προβλέπονται τοπικές βροχές στα δυτικά, τα βόρεια και στο ανατολικό Αιγαίο, οι οποίες στα δυτικά θα είναι λίγο πιο έντονες, θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο .με τις μέγιστες τιμές κατά μέσο όρο στους 16-18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι νότιοι 5-7 μποφόρ, στο Ιόνιο θα εξασθενήσουν  γρήγορα το μεσημέρι και στο Αιγαίο το βράδυ.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/01/2021