Χωρίς κατηγορία

Επίσημο: Ανοίγουν τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία στις 11 Ιανουαρίου – Ανακοίνωση Κεραμέως

04.01.2021 | 19:50 Eνσωμάτωση

«Πράσινο φως» στο άνοιγμα μόνο δημοτικών σχολείων, νηπιαγωγείων και παιδικών σταθμών στις 11 Ιανουαρίου έδωσε κατά πληροφορίες η επιτροπή των λοιμωξιολόγων. Δεκτή έκανε την εισήγηση των λοιμωξιολόγων να ανοίξουν μόνο δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στις 11 Ιανουαρίου, το υπ. Παιδείας.

Η επιτροπή στην πλειοψηφία της παρέμεινε στην ίδια απόφαση που είχε λάβει και στην συνεδρίαση προ εορτών, δηλαδή στο άνοιγμα μόνο των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων στις 11 Ιανουαρίου υπό αυστηρά μέτρα.

Αντιθέτως από την πρώτη στιγμή πρόθεση της κυβέρνησης ήταν να ανοίξει τις τάξεις όλων των βαθμίδων έχοντας ως «όπλο» της την διενέργεια τεστ.

Φαίνεται ωστόσο πως οι ειδικοί δεν συναινούν σε αυτή την απόφαση ακόμη, καθώς περιμένουν πρώτα να δουν το αποτύπωμα που άφησαν οι γιορτές στην πορεία της επιδημίας. Για τον λόγο αυτό άλλωστε οι αποφάσεις για τους μεγαλύτερους φοιτητές σε μία εβδομάδα.

Ειδικότερα όσον αφορά την επιστροφή των μαθητών Λυκείου-Γυμνασίου στα θρανία, οι ειδικοί θα εκτιμήσουν την επιδημιολογική κατάσταση από την επόμενη εβδομάδα και θα κρίνουν το πότε θα δώσουν το πράσινο φως.

Η επιτροπή μάλιστα κατέθεσε και συγκεκριμένο σχέδιο για το άνοιγμα των σχολείων, το οποίο θα γίνει με την διενέργεια rapid τεστ αλλά και την διαφοροποίηση ωρών έναρξης και ολοκλήρωσης μαθημάτων.

Το σχέδιο για την επιστροφή των μεγαλύτερων μαθητών (γυμνασίου-λυκείου) στα σχολεία:

Οι ειδικοί έδωσαν το πράσινο φως για την επιστροφή των μαθητών στο σχολείο πρώτα των μαθητών δημοτικού και στη συνέχεια των υπόλοιπων εφόσον τηρηθούν πολύ αυστηρά μέτρα όπως:

Διενέργεια rapid test σε μαθητές και καθηγητές

Κλιμακωτά ωράρια προσέλευσης και αποχώρησης μαθητών, ώστε να αποφευχθεί συνωστισμός των γονέων έξω από τα σχολεία.

Δεκτή έκανε την εισήγηση των λοιμωξιολόγων να ανοίξουν μόνο δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στις 11 Ιανουαρίου, το υπ. Παιδείας.

Οπως αναφέρει το υπ. Παιδείας σε ανακοίνωσή του, «κατόπιν θετικής εισήγησης της Επιτροπής των ειδικών, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνει τη δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων) από τη Δευτέρα 11/1/2021.

Επίσης ανακοινώνεται η συνέχιση της δια ζώσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης όλων των βαθμίδων από την ίδια ημερομηνία.

Οι εκπαιδευτικοί που υπηρετούν στα ανωτέρω σχολεία καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία την Παρασκευή 8/1/2021 (δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση την 8/1/2021).

Όσον αφορά τα γυμνάσια και τα λύκεια, ξεκινούν με εξ αποστάσεως εκπαίδευση την Παρασκευή 8/1/2021 και η δια ζώσης επαναλειτουργία τους θα εξεταστεί το επόμενο διάστημα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/01/2021