Ελλάδα

Εκκλησιαστικό «αντάρτικο» για τα Θεοφάνεια

04.01.2021 | 20:11 Eνσωμάτωση

Κόντρα στην απόφαση της Κυβέρνησης, η Διαρκής Ιερά Σύνοδο αποφάσισε να μείνουν ανοικτές οι εκκλησίες τα Θεοφάνεια.

Ομόφωνα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος αποφάσισε, μετά από δέκα μήνες που η χώρα «παλεύει» με την πανδημία, αυτή τη φορά, ενόψει του εορτασμού των Θεοφανείων, να μην πειθαρχήσει στις κυβερνητικές αποφάσεις και να χαράξει ένα διαφορετικό δρόμο.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ζητάει από την Πολιτεία να παραμείνει σε ισχύ η απόφαση να λειτουργήσουν οι Εκκλησίες τα Θεοφάνεια, όπως τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, δηλαδή με παρουσία πιστών και συγκεκριμένα μέχρι 25 άτομα στις Εκκλησίες και μέχρι 50 στους Μητροπολιτικούς Ναούς.

Χωρίς να πραγματοποιηθεί η πατροπαράδοτη τελετή των αγιασμού των υδάτων με το πέταγμα του σταυρού στη θάλασσα.

Οι Ιεράρχες μάλιστα απέστειλαν επιστολή διαμαρτυρίας στην Κυβέρνηση ενώ ζήτησαν επιπλέον να εξασφαλιστεί άμεσα ο αναγκαίος αριθμός εμβολίων για τους πολίτες.

Συναγερμός στην Κοζάνη

Πέντε ιερωμένοι της Μητρόπολης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό μετά από χειροτονία διακόνου ενώ πρόσφατα κατέληξε αρχιμανδρίτης από την Κοζάνη ο οποίος έχασε τη «μάχη», νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.

Δε ρίχνει λάδι στη φωτιά στην ορκωμοσία ο Αρχιεπίσκοπος

Πάντως, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερωύνυμος, δεν θέλει να ρίξει κι άλλο λάδι στην κόντρα κυβέρνησης και εκκλησίας.

Έτσι, θα παρεβρεθεί αύριο στον ανασχηματισμό και θα τελέσει την ορκωμοσία.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 04/01/2021