Ελλάδα

Συγκίνηση στην εντατική του νοσοκομείου Ξάνθης

02.01.2021 | 20:17 Eνσωμάτωση

Από την ερχόμενη Δευτέρα, πάνω από 5 χιλιάδες υγειονομικοί παίρνουν σειρά για το εμβόλιο, παρά μια φήμη που κυκλοφόρησε προκαλώντας σύγχυση ότι κάτι τέτοιο δεν θα γίνει. Θα πρέπει άλλωστε να θωρακιστούν ΠΡΩΤΟΙ σε αυτή την τιτάνια επιχείρηση εμβολιασμού και για να προστατευτούν οι ίδιοι αλλά και γιατί είναι εκείνοι που κρατούν όρθιο το σύστημα και τους ασθενείς, όντας πάντα στο πλευρό τους φύλακες- άγγελοι.

Δέκα μήνες δίνουν «μάχη» με τον αόρατο εχθρό. Οι ήρωες της πρώτης γραμμής δεν λείπουν από το πλευρό των ασθενών τους, ούτε αυτές τις γιορτινές ημέρες.

Τρεις νοσηλεύτριες από το νοσοκομείο Ξάνθης, ανοίγουν δειλά την πόρτα της εντατικής, για να τραγουδήσουν τα κάλαντα.

Με το εμβόλιο ζωγραφισμένο πάνω στην στολή τους, στέλνουν μήνυμα ελπίδας, για το νέο έτος.

3.001 εμβολιασμοί ως τώρα στη χώρα

Η επιχείρηση ελευθερία είναι σε πλήρη εξέλιξη. Χθες Πρωτοχρονιά, εμβολιάστηκαν 264 εργαζόμενοι σε 9 νοσοκομεία του ΕΣΥ και άλλοι 344 μέχρι σήμερα το μεσημέρι.

Συνολικά, πάνω από 3.001 εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί από την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου.

Σύγχυση σε υγειονομικούς προκάλεσε η φημολογία πως εμβολιασμοί που είχαν προγραμματιστεί να γίνουν τη Δευτέρα αναβάλλονται.

«Πλιάτσικο και ανικανότητα. Προγραμματισμένοι εμβολιασμοί υγειονομικών αναβάλλονται χωρίς καμία εξήγηση. Καλούμε το υπουργείο να απαντήσει άμεσα για το λόγο των ακυρώσεων.»

Σύμφωνα με το υπουργείο υγείας το πρόγραμμα εμβολιασμών προχωρά χωρίς καθυστερήσεις.

Τη Δευτέρα ξεκινά ο εμβολιασμός περισσότερων από 5.000 υγειονομικών σε επιπλέον 42 Νοσοκομεία.  Την ίδια ημέρα θα ξεκινήσει και ο εμβολιασμός στους οίκους ευγηρίας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 02/01/2021