Ελλάδα

«Επιχείρηση» Πρωτοχρονιά: Ρεβεγιόν με ανησυχητική επιδημιολογική εικόνα – Τα αστυνομικά μέτρα

30.12.2020 | 19:52 Eνσωμάτωση

Μία μεγάλη επιχείρηση της κυβέρνησης στήνεται τις τελευταίες μέρες: Η επιχείρηση πρωτοχρονιά.

Περί τους 10 χιλιάδες αστυνομικούς σε ολόκληρη τη χωρά θα βρίσκονται στους δρόμους τις επόμενες 48 ώρες με σκοπό να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Στην Αττική περισσότερα από 30 θα είναι τα μπλόκα της τροχαίας ενώ σε αρκετές περιπτώσεις θα υπάρχει καθολικό κλείσιμο δρόμων για να ελεγχθούν οι μετακινήσεις.

Εκτός από τα μπλόκα περιπολίες της ΕΛΑΣ θα σαρώνουν ολόκληρες γειτονιές.

Την ίδια ώρα, 53 ημερες μετά το δεύτερο γενικό lockdown, η επιδημιολογική εικόνα συνεχίζει να είναι ανησυχητική.

Κι αυτό, διότι υπάρχουν 8500 ενεργά κρούσματα στην χώρα. Τα 2012 εντοπίζονται στην Αθήνα και 1865 στην Θεσσαλονίκη.

Ταστοιχεία προβληματίζουν τους ειδικούς, ιδιαιτέρως για την περιοχή της Αττικής, καθώς αν υπάρξει χαλάρωση, αναμένεται να αυξηθεί το ιικό φορτίο.

Ακόμα η Δυτική Αττική παραμένει στο κόκκινο, με το “σκληρό” lockdown να παρατείνεται εκεί έως τις 6 Ιανουαρίου.

Κοντά σε πιο αυστηρό lockdown βρίσκονται περιοχές όπως το Κερατσίνι, το Περιστέρι, το Ίλιον, οι Αχαρνές, το Ζεφύρι και η Μάνδρα.

Οι εικόνες χαλάρωσης των τελευταίων ημερών ανησυχούν τους ειδικούς, οι οποίοι εκφράζουν φόβους για αύξηση των κρουσμάτων στις αρχές του Ιανουαρίου.

Οι εικονες χαλαρωσης των τελευταιων ημερων ανησυχούν τους λοιμωξιολογους οι οποιοι εκφράζουν φόβους για αύξηση των κρουσμάτων τις πρώτες ημέρες του Ιανουάριου.

Επιχείρηση ρεβεγιόν

Σε επιφυλακή για τα επόμενα δυο εικοσιτετράωρα μπαίνει ολόκληρη η Ελληνική Αστυνομία με 10.000 αστυνομικούς σε ολόκληρη τη χωρά να βγαίνουν στους δρόμους ώστε να εφαρμοστούν τα μέτρα κατά του κορωνοιου στην προσπάθεια που γίνεται να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιου.

Ιδιαίτερο βάρος στην προσπάθεια να ελεγχθούν οι μετακινήσεις των πολίτων κατά τη διάρκεια του πρωτοχρονιατικου ρεβεγιόν θα πέσει στα σταθερά μπλόκα της τροχαίας.

Υπενθυμίζεται ότι  για τη μετάβασή τους σε ρεβεγιόν οι πολίτες πρέπει να στέλνουν sms με τον κωδικό 6 στο 13033 και αντίστοιχο για την επιστροφή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/12/2020