Πολιτική

Tέλος στον κατά προτεραιότητα εμβολιασμό κυβερνητικών στελεχών

30.12.2020 | 21:22 Eνσωμάτωση

Την οργή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκξ προκάλεσαν οι σέλφις κυβερνητικών στελεχών την ώρα του εμβολιασμού με το βασικό μήνυμα του μαζικού εμβολιασμού απέναντι στον κορωνοϊό να χάνει στην πορεία το νόημά του.

Φωτογραφίες όπως αυτή του 35χρονου αναπληρωτή διοικητή του Ασκληπιείου Βούλας ή της συζύγου του Κωστή Χατζηδάκη παρότι υγειονομικός στο ίδιο νοσοκομείο που παρακολουθεί ασθενείς με covid, όπως και άλλες που ανέβασαν στα σοσιαλ μίντια νεότεροι σε ηλικία υπουργοί και γενικοί γραμματείς προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος έδωσε εντολή να σταματήσει τώρα ο εμβολιασμός των κυβερνητικών στελεχών.

Ο εμβολιασμός κυβερνητικών στελεχών και παραγόντων σταματά απότομα στους 66 GFX και από την πρώτη λίστα των 43 στελέχη της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας νευραλγικών τομέων της υγείας και των Σωμάτων Ασφαλείας η λίστα άρχισε να μεγαλώνει.

Στην επόμενη λίστα κυβερνητικού εμβολιασμού προστέθηκε η γενική γραμματεία της κυβέρνησης και το υπουργείο Μετανάστευσης και ασύλου αλλά την επόμενη κιόλας ημέρα ο αριθμός αυτός εκτοξεύθηκε στα 126 κυβερνητικά στελέχη πρώτη γραμμής.

Είχε προηγηθεί η καταγγελία των γιατρών του νοσοκομείου αναφοράς Σωτηρία ότι διακόπηκε ο εμβολιασμός προσωπικού της πρώτης γραμμής απέναντι στην πανδημία για να εμβολιαστούν κυβενρητικοί παράγοντες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάλει κατά της κυβέρνησης κατηγορώντας της ΝΔ για πλιάτσικο των στελεχών στα εμβόλια των υγειονομικών και των ευπαθών ομάδων.

Θα περιμένω την ώρα μου δηλώνει ο υφυπουργός Ψηφιακής διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.

Το δικό του εμβολιασμό πρόσθεσε σήμερα και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Στις 4 Ιανουαρίου θα κάνει το εμβόλιο και η Φώφη Γεννηματά ολοκληρώνοντας τον κύκλο των συμβολικών εμβολιασμών των πολιτικών αρχηγών.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/12/2020