Κόσμος

Βρετανία: «Πράσινο φως» στο εμβόλιο της Οξφόρδης – Καλπάζει στη χώρα η πανδημία

30.12.2020 | 21:41 Eνσωμάτωση

Το «πράσινο φως» στο εμβόλιο της Οξφόρδης και της AstraZeneca έδωσαν οι βρετανικές αρχές, την ώρα που η πανδημία καλπάζει.

Γέμισαν οι μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία του Λονδίνου καθώς καταγράφεται ραγδαία εξάπλωση του νέου, μεταλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού.

Μόνο χθες, στην Βρετανία αναφέρθηκαν πάνω από 53.000 νέα κρούσματα και περισσότεροι από 400 θάνατοι. Με το σύστημα υγείας στα όρια του, οι βρετανικές ρυθμιστικές αρχές έδωσαν το πρωί το» πράσινο φως» για επείγουσα χρήση και στο εμβόλιο της AstraZeneca και του πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Το εμβόλιο της AstraZeneca είναι πιο εύκολο να διανεμηθεί, μίας και διατηρείται σε θερμοκρασίες μεταξύ 2 και 8 βαθμών Κελσίου. Είναι φθηνότερο από τα άλλα εμβόλια και θα χορηγείται σε δύο δόσεις, με χρονική απόκλιση από 4 έως 12 εβδομάδες. Κάτι που επιτρέπει την αλλαγή στρατηγικής, με μαζικότερο εμβολιασμό του πληθυσμού.

Αντιμέτωπος με επικρίσεις των χειρισμών του στην πανδημία, ο Μπόρις Τζόνσον έσπευσε να πανηγυρίσει τη βρετανική επιτυχία.

Οι εμβολιασμοί με το σκεύασμα της AstraZeneca αναμένεται να αρχίσουν στην Βρετανία τη Δευτέρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 30/12/2020