Πολιτική

Υπόθεση Novartis: Καταθέτει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

29.12.2020 | 13:50

Ενώπιον της ανακρίτριας, Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου, που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου για την υπόθεση Novartis, εμφανίζεται σήμερα ο πρώην υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο πρώην υπουργός βρίσκεται ανάμεσα στα δέκα πολιτικά πρόσωπα, που παραπέμφθηκαν για το σκάνδαλο της φαρμακευτικής. Ο ίδιος σε προηγούμενη κατάθεσή του δεν είχε δώσει ονόματα και είχε ζητήσει «να αποκαλυφθούν οι εμπνευστές, σκευωροί, ηθικοί αυτουργοί και συνεργοί μιας σκοτεινής υπόθεσης».

Μετά τον κ. Αβραμόπουλο αναμένεται η κατάθεση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρας, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι μάρτυρες.

Θυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2019 ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευάγγ. Ζαχαρής είχε διαβιβάσει στη Βουλή τη δικογραφία για τον Δημ. Παπαγγελόπουλο με την αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ι. Αγγελή και τις καταθέσεις του Δημ. Αβραμόπουλου, του Αντ. Σαμαρά και του Ευάγγ. Βενιζέλου.

Οι δύο τελευταίοι πέρασαν πρόσφατα την πόρτα της ειδικής ανακρίτριας, όπως επίσης και ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, για να καταθέσουν επίσης ως μάρτυρες.

 

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 29/12/2020

Πολιτική