Κόσμος

Κορωνοϊός: Ξανά στο «μάτι του κυκλώνα» η Βρετανία

29.12.2020 | 13:48 Eνσωμάτωση

Η έναρξη της εκστρατείας του εμβολιασμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν σημαίνει ότι αντιμετωπίζεται άμεσα η πανδημία.

Αντίθετα, σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες ο κορωνοϊος σκοτώνει καθημερινά εκατοντάδες ανθρώπους ενώ στη Βρετανία σημειώθηκε νέο ρεκόρ κρουσμάτων.

Ξανά στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται η Βρετανία μετά την εμφάνιση του νέου μεταλλαγμένου και εξαιρετικά μεταδοτικού κορωνοϊού.

Χθες στη χώρα καταγράφηκαν περισσότερες από 41.000 νέες μολύνσεις και 357 θάνατοι.

Τα νοσοκομεία δέχονται μεγάλη πίεση. Περισσότεροι από 20.000 ασθενείς παλεύουν με τον κορωνοϊό, ξεπερνώντας το ρεκόρ του περασμένου Απριλίου.

Η πανδημία χτυπά την Γερμανία παρά το σκληρό λόκνταουν που επιβλήθηκε πριν από τα Χριστούγεννα.

Σχεδόν 13.000 νέα κρούσματα και 852 θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, την ώρα που σύμφωνα με την εφημερίδα Die Welt, το νέο, μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού, φαίνεται πως υπήρχε στη χώρα από τον περασμένο Νοέμβριο. Το νέο στέλεχος βρέθηκε σε δείγμα ασθενούς μετά το θάνατο του.

Με τρίτο λόκνταουν ενδέχεται να ξεκινήσει η νέα χρονιά στη Γαλλία. Παρόλο που οι πρώτοι εμβολιασμοί ξεκίνησαν την Κυριακή στο Παρίσι, η εξάπλωση του κορωνοϊού και η αύξηση των κρουσμάτων τόσο στα βόρεια όσο και στα νότια της χώρας ανησυχούν τις αρχές. Κάποιοι περιφερειάρχες ήδη ζητούν την επιβολή τοπικών λόκνταουν.

Με καθυστέρηση μιας ημέρας έφτασαν σε διάφορες ισπανικές πόλεις οι παρτίδες του εμβολίου της Pfizer προκειμένου να ξεκινήσουν οι μαζικοί εμβολιασμοί. Στη Μαδρίτη οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν στα γηροκομεία.

Χθες στη χώρα καταγράφηκαν περισσότερα από 8.000 κρούσματα ενώ οι θάνατοι από την αρχή της πανδημίας ξεπέρασαν τις 50.000.

Στo μέτωπο των εμβολίων, στις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό ξεκίνησε η τρίτη φάση των δοκιμών του σκευάματος της Novavax, ενώ η Βρετανία αναμένεται να εγκρίνει για χρήση το εμβόλιο της Astra Zeneca εντός λίγων ημερών.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 29/12/2020