Ελλάδα

Κορωνοϊός: Μπαράζ ελέγχων για την τήρηση των μέτρων τα Χριστούγεννα

24.12.2020 | 19:57 Eνσωμάτωση

Σε εφαρμογή μπαίνει από σήμερα το σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας ώστε να τηρηθούν τα μέτρα και να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις.

Αστυνομικοί της Τροχαίας ελέγχουν έναν προς έναν όλους τους οδηγούς που φτάνουν στα διόδια της Ελευσίνας.

Όσοι δεν έχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να μετακινηθούν δέχονται τα πρόστιμα, με τους αστυνομικούς να τους δείχνουν τον δρόμο της επιστροφής.

Το σύνολο της αστυνομίας βρίσκεται σε επιφυλακή, με τις Αρχές να έχουν καταστρώσει έναν ολόκληρο σχεδιασμό με 35 μπλόκα σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο ώστε να ελέγξουν την κυκλοφορία, ενώ εξετάζεται και το σενάριο του κλεισίματος κεντρικών δρόμων.

Από τις δέκα το βραδύ οποίος κυκλοφορεί στην Αθήνα θα ελέγχεται, και μπλόκα μεταξύ άλλων θα υπάρχουν στη Μεσογείων, Κηφισιάς, Ποσειδώνος, Θηβών, Πειραιώς, Αμαλίας, Αλεξάνδρας.

Όσοι πολίτες αποφασίσουν να περάσουν τις γιορτές στο σπίτι με συγγενείς τους πρέπει να στείλουν SMS στο 13033 με τον κωδικό «6», τόσο όταν πηγαίνουν όσο και όταν επιστρέφουν από αυτό, ενώ τις ημέρες των Χριστουγέννων επιτρέπεται μέσα σε κάθε όχημα έως τέσσερα άτομα της ίδιας οικογένειας.

Σαρωτικοί έλεγχοι και στους σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων.

Στη Θεσσαλονίκη, από νωρίς το πρωί, αστυνομικοί βρίσκονται στους εμπορικούς δρόμους της πόλης.

Μετά τις 22:00 το βράδυ επιτρέπεται να κυκλοφορούν μόνο όσοι χρειάζεται να μεταφερθούν σε νοσοκομείο ή εργάζονται, ενώ και οι έλεγχοι στα διόδια σε κεντρικές εξόδους είναι εκτεταμένοι.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/12/2020