Πολιτική

Κορωνοϊός: Προσαρμοσμένα στα μέτρα της πανδημίας τα κάλαντα στην πολιτική & πολιτειακή ηγεσία

24.12.2020 | 20:49 Eνσωμάτωση

Τα πρώτα κάλαντα σε καιρό κορωνοϊού με μάσκες, αποστάσεις αλλά και τη βοήθεια του διαδικτύου, άκουσε η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού στο πνεύμα των γιορτινών ημερών προχώρησε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία επισκέφθηκε την κοινωνική κουζίνα «Άλλος Άνθρωπος», συνομίλησε με τους εθελοντές και συμμετείχε στη διαδικασία του συσσιτίου.

Πρώτα… διαδικτυακά κάλαντα

Μέσω διαδικτύου άκουσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων από όλη την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός ευχήθηκε στα παιδιά χρόνια πολλά με υγεία αλλά και προσοχή.

Μάλιστα, ένας μαθητής από τα Άγραφα είχε ένα αίτημα για τον πρωθυπουργό. Να φτιάξει τον δρόμο στην περιοχή του, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του δίνει μια υπόσχεση.

O Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε στην «Κιβωτό του Κόσμου», όπου τα παιδιά της χορωδίας, μετά τα κάλαντα, του τραγούδησαν και το ιταλικό επαναστατικό τραγούδι «Bella Ciao».

Ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε ένα συμβολικό δώρο, μία μικρή κιβωτό, την οποία του έδωσε ο 9χρονος Νώε.

Tα χριστουγεννιάτικα κάλαντα από τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου» άκουσε μέσω διαδικτύου και η Φώφη Γεννηματά.

O Δημήτρης Κουτσούμπας από την άλλη, επέλεξε να παρευρεθεί στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, άκουσε τα κάλαντα σε φυλάκια των μικρών νησιών του Αιγαίου, στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι, και εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων για την αποφασιστικότητα έναντι της πολύμηνης τουρκικής προκλητικότητας.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 24/12/2020