Πολιτική

Σκάνδαλο Folli Follie: E-mail εμπλέκει και τον Τσίπρα – Ήταν ενήμερος για τις μεθοδεύσεις

22.12.2020 | 20:10 Eνσωμάτωση

Το Μέγαρο Μαξίμου και τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα «ακουμπά» το νεο e-mail που βλέπει το φως της δημοσιότητας στην υπόθεση της Folli Follie. Υπάλληλος της εταιρείας επικοινωνεί με τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο - γιο του ιδιοκτήτη -στις 9 Μαϊου του 2018 και του γνωστοποιεί πως για τις κινήσεις της Folli Follie έχει ενημερωθεί ο τότε Πρωθυπουργός ενώ γίνεται αναφορά σε «οδηγία από ψηλά» ώστε να στηριχθεί ο Όμιλος. Απαντήσεις ζητά η Νέα Δημοκρατία ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για "συκοφαντία" δίνοντας...ραντεβού στα δικαστήρια.

Ακουμπάει τον Αλέξη Τσίπρα η σκιά του σκανδάλου της Folli-Follie καθώς φέρεται να ήταν ενήμερος για τις κινήσεις υπέρ της εταιρίας. Αυτό προκύπτει από μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας με αποστολέα υπάλληλο της εταιρίας και παραλήπτη στον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, γιο του ιδιοκτήτη και τότε διευθύνοντα σύμβουλο του Ομίλου, στις 9 Μαϊου 2018.

«Κύριε Τζώρτζη, θα ήθελα να σας ενημερώσω για τα σημερινά αποτελέσματα της κινητοποίησης μας. Η οδηγία από ψηλά είναι να συνδράμουνε τον Όμιλο. Αυτή είναι η θέση του Μαξίμου. Ενημερώθηκε και ο Πρωθυπουργός»
Από το μήνυμα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας προκύπτει πως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενώ φέρεται να υπήρξε και επικοινωνία με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής από μέλος του διοικητικού της συμβουλίου.

«Ο κος Μπαλαούρας έστειλε μήνυμα στον κο Γκότση και του ανέφερε την κατάσταση. Προσωπική επικοινωνία έγινε με τον Αντιπρόεδρο από τον κο Λαζαρίδη. Είπε και ο κος Τρουλίνος να μην βγει Ανακοίνωση και να πάμε στις 16 :15 για να συζητήσουμε μαζί τους για να έχουμε μία κοινή γραμμή (αυτοί και εμείς). Ότι και να τους πουν στην επιτροπή μπορούμε να επέμβουμε».

Ήδη από χθες οι τέσσερις πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ που φέρονται να εμπλέκονται υπόθεση αρνούνται κάθε σχέση.

«Ο κύριος Τσίπρας γνώριζε, οι αρχές και η τότε κυβέρνηση “έπαιζαν καθυστερηση” όταν ξέσπασε το σκάνδαλο» – τονίζει η Νέα Δημοκρατία.

«Προξενεί εντύπωση ότι τους τελευταίους μήνες μαρτυρίες από διαφορετικές σκοτεινές υποθέσεις εμπλέκουν συνεργάτες αλλά και τον ίδιο τον κ. Τσίπρα κάνοντας λόγο για “White Porscha”, “μαγαζί”, “outsourcing” κλπ. Οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να σκεπάσουν κάτω από το χαλί τέτοιες αποκαλύψεις. Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις.»

Για συκοφαντία μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει τις κινήσεις της τότε Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς επικαλούμενος την αρχιοθέτηση της υπόθεσης από τη Δικαιοσύνη για τυχόν ευθύνες και καθυστερήσεις της ανεξάρτητης αρχής.

«Στο δρόμο της λάσπης που διάλεξε ο κος Μητσοτάκης για να καλύψει τις εγκληματικές του ευθύνες για τη πορεία της πανδημίας, αλλά και τα αληθινά σκάνδαλα της διαχείρισής της με τα εκατομμύρια των απευθείας αναθέσεων, θα τον αφήσουμε μόνο του. Τα υπόλοιπα ενώπιον της δικαιοσύνης.»

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, θεωρείται πιθανό η δικογραφία για τυχόν ποινικές ευθύνες των μελών της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για το σκάνδαλο της Folli Follie να ανασυρθεί από το αρχείο.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/12/2020