Κόσμος

Χάος στα σύνορα με τη Βρετανία, πανικός στην Ευρώπη

22.12.2020 | 21:08 Eνσωμάτωση

Σε πάρκινγκ για χιλιάδες φορτηγά μετατράπηκε το αεροδρόμιο στο Ντόβερ της Βρετανίας μετά την απόφαση της Γαλλίας να κλείσει τα σύνορά της για το φόβο του μεταλλαγμένου κορωνοϊού.

Κλειστεί είναι επίσης μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι στη νότια Αγγλία από τα φορτηγά που έχουν παραταχθεί το ένα πίσω από το άλλο σχηματίζοντας ατέλειωτες ουρές.

«Η εντυπωσιακή σειρά των φορτηγών εκτείνεται πάνω στο δρόμο. Πρόκειται για δημόσιο δρόμο, δεν είναι ένα μέρος όπου τα φορτηγά θα έπρεπε να σταθμεύουν. Αλλά το έκαναν χθες το βράδυ επειδή δεν είχαν πού αλλού να πάνε» ανέφερε το CNN.

Η 48ωρη απαγόρευση που επέβαλε το Παρίσι λήγει απόψε, όμως οι Γάλλοι θέτουν ως όρο για τη χαλάρωση του αποκλεισμού να υποβάλλονται όλοι οι οδηγοί σε τεστ κορωνοϊού.

Η κατάσταση στα σύνορα προκάλεσε πανικό στους Βρετανούς που σχημάτισαν ουρές μπροστά στα σούπερ μάρκετ και άδειασαν τα ράφια με γάλα και κρέας. Ήδη καταγράφονται σοβαρές ελλείψεις σε φρούτα και λαχανικά που εισάγονται από την Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον που είχε προειδοποιήσει ότι ο μεταλλαγμένος ιός είναι 70% πιο μεταδοτικός, τώρα προσπαθεί να τα μαζέψει. «Δεν υπάρχει λόγος να θεωρούμε ότι αυτή η νέα μετάλλαξη του ιού είναι πιο επικίνδυνη από το υπάρχον στέλεχος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βρετανός πρωθυπουργός.

Όμως οι χώρες της Ευρώπης παραμένουν επιφυλακτικές ενώ η Γερμανία παρέτεινε την απαγόρευση εισόδου Βρετανών στο έδαφός της έως 6 Ιανουαρίου.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/12/2020