Ελλάδα

Δολοφονία 87χρονου: Προφυλακίστηκαν η γιαγιά των ανήλικων δραστών και ο σύντροφός της

22.12.2020 | 20:26 Eνσωμάτωση

Την 45χρονη γιαγιά των δυο ανηλικων παιδιών που σκότωσαν τον ηλικιωμένο στην Θεσσαλονίκη αλλά και τον σύντροφό της προφυλάκισαν οι δικαστικές αρχές με τους δυο μάλιστα να αρνούνται κάθε εμπλοκή και να μεταθέτουν όλες τις ευθηνες στο 14χρονο αγόρι κα την 12χρονη αδερφή του. Τα δυο παιδιά αποφασίστηκε να μεταφερθούν σε ξεχωριστά ιδρύματα εκτός Θεσσαλονίκης.

Η γιαγιά των δυο ανήλικων δραστών της άγριας δολοφονίας του 87χρονου στην Περρέα της Θεσσαλονίκης και ο σύντροφος μόλις έχουν φτάσει στα δικαστήρια για να απολογηθούν.Συγγενείς του 40χρονου υποστηρίζουν πως η 45χρονη ήταν αυτή που τον παγιδεύεσαι.

«Τίποτα δεν έκανα, λέει. Εγώ έξω ήμουν λέει. Εγώ δεν ξέρω τίποτα. Εμένα μου είπανε κάτσε έξω περίμενε να πάω να πάρω λεφτά. Μου δίνει λεφτά. Και αυτός έκατσε έξω λέει. Μπήκανε τα παιδιά και τι έκαναν δεν ξέρω. Έτσι είναι η ιστορία.»

Οι δύο κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων ισχυρίστηκαν ότι από το σημείο του εγκλήματος ρίχνοντας όλη την ευθύνη στα δυο ανήλικα αδέρφια ηλικίας που ξυλοκοπήσαν μέχρι θανάτου μέσα στο σπίτι του τον ηλικιωμένο για 200 ευρώ.

Στην ανακρίτρια απολογήθηκαν και ο 14χρονος με την 12χρονη αδερφή του υποστηρίζοντας ότι χτύπησαν τον 87χρονο όταν τον είδαν να κρατάει μαχαίρι.

«Αυτή του είπε να περιμένει. Έξω να περιμένει και η γιαγιά τους του είπε να περιμένει έξω και τα δυο ανήλικα μπήκαν μέσα. Είναι εγγόνια δικά της. Το παλικάρι δεν φταίει.»

Τα αδέρφια αποφασίστηκε να φιλοξενηθούν σε δομές ανηλίκων εκτός Θεσσαλονίκης, ενώ αναμένεται να παραπεμφθούν σε δικαστήριο ανηλίκων για να δικαστούν.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 22/12/2020