Ελλάδα

Κορωνοϊός: Όλα όσα θέλουμε να ρωτήσουμε για το εμβόλιο – Απαντήσεις από ειδικούς

21.12.2020 | 17:36

Απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τον εμβολιασμό ψάχνουν πολλοί άνθρωποι, οι οποίοι, πριν εμβολιαστούν, θέλουν να γνωρίζουν συγκεκριμένα πράγματα.

Ανάμεσά τους, η διάσημη ηθοποιός Κατερίνα Τσάβαλου, και η Κάρμεν Ρουγγέρη, ηθοποιός – συγγραφέας.

Οι αγκαλιές με τους δικούς τους, τα παιδιά και τα εγγόνια, είναι όσα που έχουν λείψει στην Κατερίνα Τσάβαλου και την Κάρμεν Ρουγγέρη, με το εμβόλιο του κορωνοϊού να γεννά προσμονή για να αποκτήσουν ξανά όσα τους στέρησε η πανδημία.

Οι ερωτήσεις προς τους επιστήμονες για το εμβόλιο και την προστασία που θα παρέχει πολλές.

Για πόσο καιρό θα υπάρξει ανοσία; Είναι σαν της γρίπης; Πρέπει να το κάνω κάθε χρόνο, αναρωτιέται η Κάρμεν Ρουγγέρη.

Η Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, παθολόγος, απαντά ότι δεν είναι γνωστό ακόμη αν θα πρέπει να επαναλαμβάνουμε το εμβόλιο κάθε χρόνο, όπως αυτό της γρίπης. Είναι κάτι το οποίο θα μάθουμε στην πορεία.

Η Κατερίνα Τσάβαλου, από τη μεριά της, αναρωτιέται αν θα πρέπει να φοράμε μάσκα και αφού κάνουμε το εμβόλιο, με την κ. Ψαλτοπούλου να απαντά ότι πρέπει να φοράμε κανονικά τη μάσκα.

Η Κατερίνα Τσάβαλου τηρεί ευλαβικά τα μέτρα προστασίας, με την οικογένειά της να έχει απομονωθεί στο σπίτι, προστατεύοντας έτσι την κόρη της, αλλά και τους γονείς της.

Τα παραμύθια που διαβάζει στα εγγόνια της είναι οι στιγμές αγάπης που έχει στερήσει η πανδημία στην Κάρμεν Ρουγγέρη, που ανυπομονεί να τα δει από κοντά και να τα σφίξει στην αγκαλιά της.

Αν και τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά, η προσμονή για το νέο έτος με την ελπίδα να εξαλειφθεί η πανδημία, είναι αυτό που εύχεται όλος ο κόσμος.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 21/12/2020

Ελλάδα