Καιρός

Ηλιοφάνεια και παροδικές νεφώσεις την Τρίτη – Η πρόγνωση της Χρ. Ρήγου

21.12.2020 | 14:11 Eνσωμάτωση

Καλύτερος θα είναι ο καιρός από την Τετάρτη, με περισσότερο ήλιο και άνοδο θερμοκρασίας. Όπως όλα δείχνουν θα κάνουμε Χριστούγεννα με καλό καιρό γενικότερα, με πιο χειμωνιάτικο να γίνεται το σκηνικό του καιρού από την επόμενη των Χριστουγέννων.

Πιο αναλυτικά  την Τρίτη προβλέπεται ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις σε όλη τη χώρα, με λίγο μεγαλύτερα διαστήματα με ήλιο στα δυτικά και στο ανατολικό Αιγαίο. Ο πιο μουντός και κλειστός καιρός, με τις τοπικές μικρής έντασης βροχές, θα συνεχιστεί στην κεντρική Μακεδονία, στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και στο Ιόνιο. Πιθανόν να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά και στην Κρήτη. Με εξαίρεση το Ιόνιο, οι όποιες βροχές μετά το απόγευμα θα σταματήσουν.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 11-12 βαθμούς στα κεντρικά και βόρεια, 15-16 στις υπόλοιπες περιοχές και μέχρι 17-18  βαθμούς στα νότια νησιωτικά τμήματα. Όσο κινούμαστε βορειότερα όμως στο Αιγαίο θα κάνει κρύο, με θερμοκρασίες κοντά στους 10-14 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν σε διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ,  βοριάδες στο Αιγαίο 4-6 και στα Δωδεκάνησα μέχρι και 7 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 9-14 βαθμούς Κελσίου, με βόρειους ανέμους 3-5 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μικρά ανοίγματα το απόγευμα. Αρκετή υγρασία, με ανέμους ανατολικούς νοτιοανατολικούς 3-4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-11 βαθμούς Κελσίου.

Στην εξέλιξη του καιρού, την Τετάρτη ο καιρός θα είναι καλύτερος, θα επικρατήσει λίγο περισσότερη ηλιοφάνεια, συγκριτικά με τις προηγούμενες μέρες. Ωστόσο προβλέπονται κατά διαστήματα παροδικές νεφώσεις και στο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι πιθανόν να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά. Η θερμοκρασία σε άνοδο με 14-16 βαθμούς το μεσημέρι και 17 νοτιότερα, βόρειοι οι άνεμοι μέχρι 6-7 μποφόρ στο Καρπάθιο.

Κλείνοντας, καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται και την παραμονή των Χριστουγέννων, την Πέμπτη. Ηλιοφάνεια για το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και τοπικές μόνο νεφώσεις. Όπως βλέπεται και στο χάρτη, στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας απουσία λευκών χρωματισμών, που με έντονο λευκό είναι η ύπαρξη νέφωσης. Οι άνεμοι θα στραφούν σε νοτιάδες 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο, με 15-16 βαθμούς οι μέγιστες τιμές.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 21/12/2020