Κόσμος

Θάνατος επιβάτη από κορωνοϊό μέσα στο αεροπλάνο

21.12.2020 | 13:40 Eνσωμάτωση

Εν πτήσει έχασε τη ζωή του ένας Αμερικανός που είχε προσβληθεί από κορωνοϊό, παρότι τρεις συνεπιβάτες του, με γνώσεις πρώτων βοηθειών, προσπάθησαν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Το αεροσκάφος εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο από το Ορλάντο στο Λος Άντζελες.

Λίγο μετά την απογείωση ένας επιβάτης ανέβασε πολύ υψηλό πυρετό, είχε σπασμούς, δυσκολία στην αναπνοή και έχασε τις αισθήσεις του. Στα βίντεο που τράβηξαν συνεπιβάτες στη διάρκεια της πτήσης του τρόμου το περασμένο Σάββατο βλέπουμε τις αγωνιώδεις προσπάθειες τριών άλλων επιβατών που του κάνουν μαλάξεις για να τον κρατήσουν στη ζωή.

Ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση στη Νέα Ορλεάνη, αλλά ήταν αργά. Διαπιστώθηκε ο θάνατος του άνδρα καθώς και ότι έπασχε από κορωνοϊό. Η σύζυγός του είπε ότι εμφάνιζε τα κλασικά συμπτώματα, ωστόσο δεν το δήλωσε και επιβιβάσθηκε στο αεροπλάνο της εταιρείας United Airlines.

Οι τρεις επιβάτες που προσπάθησαν να τον σώσουν ίσως έχουν μολυνθεί. Λένε ότι δεν του έδωσαν το φιλί της ζωής, αλλά ήλθαν σε άμεση επαφή. Άλλοι συνεπιβάτες καταγγέλουν την εταιρεία. Πιθανότατα όλοι έχουν ήδη μπει προληπτικά σε καραντίνα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 21/12/2020