Πολιτική

Προκαλεί η Τουρκία την ώρα που καλεί σε προσχηματικό διάλογο

20.12.2020 | 13:24

Σταθερός στην αναθεωρητική του πολιτική παραμένει ο Ταγίπ Ερρτνογάν και προειδοποιεί ότι η χώρα του έχει τις δυνατότητες να αντιδράσει έναντι κάθε εμποδίου. Ταυτόχρονα, ωστόσο, ο πρόεδρος της Τουρκίας εμφανίζεται και έτοιμος για διάλογο.

Αμετανόητος ο Ερντογάν αποφασισμένος να συνεχίσει την αναθεωρητική του ατζέντα προχωρά σε νέες απειλές σε όσους στέκονται εμπόδιο επιδιδόμενος παράλληλα σε νέες προσχηματικές εκκλήσεις σε διάλογο.

Χθες η Άγκυρα αμφισβήτησε για μια ακόμη φορά ανοιχτά την ελληνική δικαιοδοσία νοτίως του Καστελορίζου εκδίδοντας αντιnavtex για ελληνική άσκηση την Δευτέρα.

Οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα έχοντας ολοκληρώσει τις ασκήσεις «Λόγχη», «Αιγιαλός» και «Περισκόπιο» καθώς η Τουρκία στατιστικά επιλέγει ημέρες εορτών για να αιφνιδιάσει.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, αναφέρεται στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής, τη στάση της γερμανικής προεδρίας και τις κυρώσεις των ΗΠΑ στην Τουρκία, τονίζοντας πως διερευνητικές συνομιλίες μπορούν να υπάρξουν μόνο εφόσον το κλίμα είναι κατάλληλο και το Oruc Reis δεν κόβει βόλτες.

Η Αθήνα παράλληλα τρέχει το θέμα των συμμαχιών ετοιμάζοντας σύμφωνα με τα Παραπολιτικά νέα στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ, η οποία προβλέπει μεταξύ άλλων τη δημιουργία πέντε καινούργιων βάσεων νέου τύπου στη Βόρεια Ελλάδα και την αξιοποίηση ενός λιμανιού και ενός νησιού.

Σε μια ακόμη επίδειξη ισχύος προχώρησε χθες η Τουρκία, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αποφασιστικότητά της να συνεχίσει την αναθεωρητική της ατζέντα. Η Τουρκίας κινητοποίησε ολόκληρη σχεδόν την διοίκηση αμφίβιων επιχειρήσεών της πραγματοποιώντας μία άσκηση αποβάσεων επί τέσσερις ημέρες στον κόλπο της Σμύρνης.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 20/12/2020

Πολιτική