Ελλάδα

Κοσμοσυρροή και πάρτι παρά το lockdown

20.12.2020 | 13:07 Eνσωμάτωση

Αυστηρή τήρηση των μέτρων για την αποτροπή μετάδοσης του κορωνοϊού, καθώς τοπικά Lockdown όπου η κατάσταση ξεφεύγει είναι οι προτάσεις των ειδικών που ακολουθεί η κυβέρνηση προκειμένου να φρενάρει η πανδημία. Παρά όλα αυτά υπάρχουν ακόμη κάποιοι που δεν συμμερίζονται την κρισιμότητα της κατάστασης.

Χτες, την παρέμβαση της Αστυνομίας προκάλεσε η συγκέντρωση 50 νεαρών στον Άλιμο που εν μέσω καραντίνας έστησαν κορωνοπάρτυ ενώ συνωστισμός παρατηρήθηκε χθες το βράδυ και στην Πλατεία Συντάγματος όπου εκατοντάδες πολίτες πήγαν να φωτογραφηθούν. Και σε αυτή την περίπτωση η επέμβαση της αστυνομίας ήταν άμεση.

Ακόμη και τώρα εν μέσω δεύτερης καραντίνας και με την πανδημία να σαρώνει τη Δυτική Αττική και την Μακεδονία δεν βάζουν μυαλό. 50 νεαροί έστησαν υπαίθριο κορωνοπάρτυ στον Άλιμο προκαλώντας την παρέμβαση της αστυνομίας.

Μόλις οι νεαροί αντιλήφθηκαν την αστυνομία άρχισαν να πετούν πέτρες και προσπάθησαν να διαφύγουν. Συνολικά έγιναν 15 προσαγωγές ενώ βροχή έπεσαν τα πρόστιμα των 300 ευρώ.

Εκατοντάδες πολίτες ξεχύθηκαν και στην Πλατεία Συντάγματος.

Το γιορτινό κλίμα, ο στολισμός στο κέντρο της πόλης αλλά και η κούραση από την καραντίνα οδήγησε τους Αθηναίους στους δρόμους.

Σε μπλόκο της αστυνομίας έπεσαν και έξι νεαροί που επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες χθες το βράδυ στον Ασπρόπυργο. Οι δικυκλιστές είπαν στους αστυνομικούς ότι βγήκαν για εκδρομή. Τελικά αποχώρησαν από το σημείο με το πρόστιμο των 300 ευρώ.

Στη Δυτική Αττική παρατηρείται εξόρμηση του ΕΟΔΥ προκειμένου να υποβληθεί ο πληθυσμός στα rapid test. Στην Ελευσίνα σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερα από 350 test με την προσέλευση του πληθυσμού να είναι τεράστια. Κατά τα διάρκεια της νύχτας τα αστυνομικά μπλόκα ήταν αυστηρά, καθώς δεν περνούσε κανένα όχημα σε όλες τις εισόδους της πόλης χωρίς να ελεγχθεί.

Στην Κοζάνη, η οποία βρίσκεται σε αυστηρό lockdown εδώ και δύο μέρες, έχουν ξεκινήσει τα γρήγορα τεστ και μέσα στα αυτοκίνητα. Τα νέα αυστηρά μέτρα φαίνεται να εφαρμόζονται από τον κόσμο, ενώ τα κρούσματα σημείωσαν μικρή μείωση σε σχέση με τις προηγούμενες μέρες.

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχει μια κίνηση στους δρόμους αλλά όχι στα εμπορικά καταστήματα. Δεν είναι ικανοποιημένοι οι επιχειρηματίες με την αγορά να παραμένει παγωμένη.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 20/12/2020