Ελλάδα

Κορωνοϊός: Μετά τον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα και τη Μάνδρα έρχεται σκληρό lockdown και σε άλλες περιοχές

19.12.2020 | 19:55 Eνσωμάτωση

Αυστηρά τοπικά lockdown τύπου δυτικής Αττικής και Κοζάνης έρχονται και σε άλλες περιοχές προειδοποιεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Την ίδια στιγμή κλείνει τη συζήτηση ξεκαθαρίζοντας τους οριστικούς περιορισμούς που θα ισχύσουν παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, τόσο ως προς τον αριθμό των ατόμων που θα περάσουμε εκείνο το βράδυ, όσο και ως προς τις ώρες που θα επιτρέπεται η βραδινή κυκλοφορία. Το MEGA έκανε αυτοψία στη δυτική Αττική όπου τα νέα μέτρα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ασπρόπυργος ώρα 11 το πρωί. Δεκάδες κάτοικοι της δυτικής Αττικής κάνουν rapid test μέσα από το αυτοκίνητό τους.

Ένα 24ωρο μετά την επιβολή σκληρού lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα, μπλόκα της Τροχαίας έχουν στηθεί σε κεντρικές λεωφόρους της Δυτικής Αττικής.

Πέντε ημέρες πριν τα Χριστούγεννα και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για σκληρό lockdown και σε άλλες περιοχές εάν υπάρχει χαλάρωση των μέτρων.

Οι περιοχές που βρίσκονται στο κόκκινο και απειλούνται με αυστηρά μέτρα τύπου Δυτικής Αττικής είναι η Δράμα, το Κιλκίς, η Λάρισα και η Ροδόπη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύσει κανονικά τις γιορτές, όπως και το όριο των 9 ατόμων στο τραπέζι του ρεβεγιόν.

Χριστούγεννα με μαζικά τεστ

Με στόχο τη διακοπή της αλυσίδας μετάδοσης του κορωνοϊού από τις κόκκινες περιοχές όπως είναι η Μάνδρα, η Ελευσίνα, ο Ασπρόπυργος και η Κοζάνη τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ θα ξεκινήσουν εντατικά τεστ ταχείας ανίχνευσης προκειμένου η κατάσταση να μην βγει εκτός ελέγχου σε τοπικό επίπεδο. Καθημερινά θα διενεργούνται περίπου 12 χιλιάδες rapid test.

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το σκληρό lockdown που επέβαλλε η κυβέρνηση σε τρεις περιοχές στην δυτική Αττική επέρριψε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια επίσκεψή του στην Ελευσίνα.

Ερημιά σε Ελευσίνα και Κοζάνη

Όπως μας ενημερώνει η Εύη Καλλίνη από την Κοζάνη μόλις το μεγάλο ρολόι στην πλατεία της πόλης έδειξε 6 το απόγευμα όλοι έτρεξαν στο σπίτι τους.

Εικόνες απόλυτης ερημίας στην Κοζάνη την πρώτη μέρα του lockdown. Οι επιστήμονες θεωρούν πιθανό να ευθύνεται η ανταλλαγή εργατικού δυναμικού από περιφέρεια σε περιφέρεια για αγροτικές εργασίες για την έξαρση των κρουσμάτων.

Τριανταέξι ώρες έχουν περάσει από τα αυστηρά μέτρα στην Ελευσίνα. Όπως ανέφερε η Ντίνα Καρμάνου έξι μοτοσικλετιστές προσπάθησαν να μπουν στην Ελευσίνα και τους επεβλήθηκε πρόστιμο. Πρόκειται για εκδρομείς που όπως δήλωσαν δεν γνώριζαν για τα νέα μέτρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/12/2020