Καιρός

Βροχές και συννεφιά την Κυριακή

19.12.2020 | 20:59 Eνσωμάτωση

Με πυκνές συννεφιές και λίγες βροχές θα κυλήσουν οι επόμενες μέρες.

Αν και η θερμοκρασία είναι σε μικρή πτώση, δεν θα καταφέρει να πέσει σημαντικά και από Τετάρτη μέχρι και ανήμερα των Χριστουγέννων θα σημειώσει σταδιακή άνοδο.

Πιο αναλυτικά την Κυριακή θα πρέπει να περιμένουμε συννεφιασμένο και μουντό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τοπικές ομίχλες νωρίς το πρωί.

Τοπικές ποτιστικές βροχές προβλέπονται στην Κεντρική Μακεδονία, και νοτιότερα στην ανατολική Θεσσαλία.

Μετά το μεσημέρι ίσως ψιχαλίσει λίγο τοπικά στην Κρήτη και στη θαλάσσια
περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου. . Και στο Ιόνιο βρέξει, και μάλιστα το απόγευμα στο βόρειο Ιόνιο θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι σε μικρή περαιτέρω πτώση,θα φτάσει τους 11-12 στα βόρεια και κεντρικά, 14-17 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και 15-18 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο νότιες διευθύνσεις 4-5 και στα νότια 6 μποφόρ. Βοριάδες στο Αιγαίο 4-5 και στα κεντρικά και βόρεια και 6 μποφόρ η έντασή τους.

Στην Αττική προβλέπεται αρκετή συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας με τοπικες ομίχλες νωρίς το πρωί. Η θερμοκρασία από 8-13 , με βορειοανατολικό άνεμο στις γύρω θαλλάσσιες περιοχές 3-5 μποφόρ.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και στη Θεσσαλονίκη, με μουντό καιρό, αρκετή συννεφιά, αυξημένα ποσοστά υγρασίας και τοπικές βροχές μικρής έντασης. Η θερμοκρασία από 8-11 με νοτιοανατολικό άνεμο 3-4 μποφόρ.
Τη Δευτέρα στο μοτίβο των προηγούμενων ημερών, ασθενείς τοπικές βροχές θα σημειωθούν στην κεντρική Μακεδονία και νοτιότερα στην ανατολική Θεσσαλία και πιο διάσπαρτες θα είναι οι όποιες βροχές σε Κυκλάδες, Κρήτη και Δωδεκάνησα ,αλλά και στο Ιόνιο. Βοριάδες στο Αιγαίο, νοτιάδες στο Ιόνιο μέχρι 6 μποφόρ.

Στους 11 βαθμούς το μεσημέρι η θερμοκρασία στα βόρεια και 13-16 στις υπόλοιπες περιοχές, και πάλι χωρίς να κάνει ιδιαίτερο κρύο.

Κλείνοντας,την Τρίτη θα πρέπει να περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις στα ηπειρωτικά και περισσότερο ήλιο στο Αιγαίο. Οι μικρής έντασης βροχές, θα διατηρηθούν στα δυτικά και στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο σε βόρειες διευθύνσεις 4-6 μποφόρ και η θερμοκρασία δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 19/12/2020