Πολιτική

Τσίπρας: Το Ελεγκτικό Συνέδριο να ελέγξει κατά προτεραιότητα υποθέσεις απευθείας αναθέσεων λόγω κορωνοϊού

17.12.2020 | 13:44 Eνσωμάτωση

Με επιστολή προς τον πρόεδρο της βουλής ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ζητά την ταχύτερη δυνατή δημοσιοποίηση των εκθέσεων και των πορισμάτων του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζητά κατά προτεραιότητα ελέγχους σε υποθέσεις που αφορούν στη διαχείριση της πανδημίας.

Μ επιστολή του λοιπόν προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, ο Αλέξης Τσίπρας ζητά να εξεταστούν από το ελεγκτικό συνέδριο τυχόν κίνδυνοι για την δημόσια περιουσία οι οποίοι θα μπορούσαν να προκύψουν από πράξεις όπως μη απευθείας αναθέσεις ή μη τήρηση της διαφάνειας.

«Μια έκτακτη κατάσταση κρίσης σαν αυτή που ζούμε, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις αρνητικές πρακτικές και αντιλήψεις που, μαζί με τις θεσμικές ελλείψεις, καθιστούν το σύστημα ευάλωτο σε αιτιάσεις κακοδιαχείρισης, διαφθοράς και διασπάθισης δημοσίου χρήματος. Δυστυχώς, η επίκληση της έκτακτης και απρόβλεπτης κατάστασης μέσα στην πανδημία χρησιμοποιήθηκε κάποιες φορές καταχρηστικά, χωρίς να συντρέχει στην πραγματικότητα ή έχοντας προκληθεί από υπαιτιότητα όσων αδράνησαν επί μήνες μεταξύ των δυο κυμάτων της πανδημίας» αναφέρει η επιστολή.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητά να δοθεί προτεραιότητα στις υποθέσεις που αφορούν τις μάσκες στα σχολεία, τις απολυμάνσεις σωφρονιστικών ιδρυμάτων και της καμπάνιας ενημέρωσης των πολιτών για τον covid-19.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 17/12/2020