Καιρός

Αίθριος ο καιρός την Παρασκευή – Η πρόγνωση της Χριστίνας Ρήγου

17.12.2020 | 14:08 Eνσωμάτωση

Tην Παρασκευή, τοπικές νεφώσεις αλλά και μεγάλα διαστήματα με ήλιο θα απολαύσουν οι κάτοικοι της δυτικής Ελλάδας και της βόρειας. Στις υπόλοιπες περιοχές, στα κεντρονότια τμήματα της Μακεδονίας και στα ανατολικά ηπειρωτικά, αναμένονται κατά περιόδους πιο πυκνές νεφώσεις.

Πιθανόν να δώσουν ένα ψιλόβροχο στην ανατολική Θεσσαλία, κυρίως στα παραθαλάσσια τμήματα και στην Εύβοια. Μικρή πιθανότητα να ψιχαλίσει ή να βρέξει λίγο τοπικά υπάρχει και στο Ιόνιο νωρίς το πρωί, ενώ η μέρα θα ξεκινήσει με τοπικές ομίχλες στα ηπειρωτικά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι δε θα αλλάξει σημαντικά, θα φτάσει τους 16 – 17 στα δυτικά, 13 – 15 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και μέχρι 15 – 19 στα νησιά του Αιγαίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο σε βόρειες και ανατολικές διευθύνσεις ήπιοι, 2 – 3 μποφόρ. Βοριάδες και στο Αιγαίο, με εντάσεις που δεν θα ξεπερνάνε στο μεγαλύτερο μέρος τα 4 – 6 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε μεγάλα διαστήματα με ήλιο, αλλά και παροδικές νεφώσεις, οπότε δεν αποκλείεται να ψιχαλίσει τοπικά στα πιο βόρεια του νομού. Η θερμοκρασία από 9 – 15 βαθμούς και οι άνεμοι βόρειοι 3 – 4 στον Σαρωνικό και μέχρι 5 στον Ευβοϊκό.

Καλός θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με ομίχλες τις πρώτες πρωινές ώρες. Ηλιοφάνεια προβλέπεται με τοπικές νεφώσεις που κατά διαστήματα θα πυκνώνουν περισσότερο στα κεντρονότια τμήματα της Χαλκιδικής. Η θερμοκρασία από 6 – 12 με ελαφρύ βοριαδάκι να πνέει στην περιοχή 2 – 4 μποφόρ.

Το Σάββατο περιμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές νεφώσεις ενώ την Κυριακή αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με το ψιλόβροχο των τελευταίων ημερών σε κεντρική Μακεδονία και ανατολική Θεσσαλία.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 17/12/2020