Ελλάδα

Η Κοζάνη στο «μάτι» του κορωνοϊού

17.12.2020 | 20:03 Eνσωμάτωση

Η Κοζάνη εδώ και μέρες βρίσκεται στο κόκκινο. Μόνο χθες στην πόλη εντοπίστηκαν 60 κρούσματα . Τί έφταιξε και φτάσαμε ως εδώ; Κάποιοι μιλούν για ένα μνημόσυνο που έγινε προ ημερών, κάποιοι άλλοι για ελλειπείς ιχνηλατήσεις, ενώ μερικοί παραδέχονται χαλάρωση των μέτρων.

Σε μία από τις πιο επικίνδυνες εστίες κορωνοϊού στη χώρα εξελίσσεται η Κοζάνη παρά το γεγονός ότι η πόλη βρέθηκε σε κατάσταση τοπικού lockdown δύο φορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Είναι ενδεικτικό ότι χθες, η Κοζάνη ήταν τέταρτη στη λίστα των πόλεων με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού καθώς σε 24ώρες είχαν εντοπιστεί 60 ασθενείς.

Οι κάτοικοι είναι ανάστατοι και προσπαθούν να εξηγήσουν τη μεγάλη διασπορά.

Παράγοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης κατηγορούν την ΕΛΑΣ για ελλειπείς ελέγχους.

Στην Κοζάνη βρέθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να επεξεργαστεί το σχέδιο αυστηροποίησης των μέτρων.

Στο νοσοκομείο της Κοζάνης νοσηλεύονται 30 ασθενείς με κορωνοϊό και οι κλίνες ΜΕΘ που άνοιξαν πρόσφατα είναι γεμάτες.

Εκτός από την Κοζάνη και σε άλλες 10 περιοχές της Βόρειας Ελλάδας τα κρούσματα έχουν ανέβει σε επικίνδυνο βαθμό. Μεταξύ των περιοχών αυτών βρίσκεται το Κιλκίς, η Ροδόπη, η Ξάνθη και η Λάρισα.

Συναγερμός έχει σημάνει και στο νοσοκομείο του Διδυμοτείχου όπου σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ 40 μέλη του προσωπικού βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊο.

Οριακή η κατάσταση στη Β. Ελλάδα

Αλεπάλληλες συσκέψεις είχαμε από το μεσημέρι και στην Θεσσαλονίκη για την κατάσταση στην Κεντρική Μακεδονία. Στην Θεσσαλονίκη δεν λαμβάνονται μεν τώρα νέα μέτρα ωστόσο η κατάσταση κρίνεται οριακή.

Χωρίς ρεβεγιόν θα κάνουν οι Θεσσαλονικείς γιορτές. Οι έλεγχοι θα είναι εξονυχιστικοί. Η πόλη φαίνεται να έχει επιστρέψει σε αριθμούς προ καραντίνας, ωστόσο το ΕΣΥ συνεχίζει να κρέμεται σε μια κλωστή.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 17/12/2020