Ελλάδα

Η αγορά «ξήλωσε» το click away μόλις την τρίτη ημέρα της εφαρμογής του

15.12.2020 | 16:46

Με το που έφτιαξε ο καιρός γέμισαν οι εμπορικοί δρόμοι και ο συνωστισμός έκαναν ξανά την εμφάνισή τους με τους καταναλωτές να σπεύδουν στα μαγαζιά.

Η ανάγκη να παραλάβουν τα δώρα τους χωρίς να περιμένουν πολύ καιρό τις παραδόσεις των κούριερ έβγαλε τους πελάτες στον δρόμο.

Από την άλλη οι καταστηματάρχες πολιορκούνται μέσα στα μαγαζιά πίθσω από κλέιστές πόρτες και κάνουν επίδειξη ειδών.

Δεν λείπουν και τα καταστήματα που οι πελάτες παράλληλα με την παραλαβή του click away σπευδουν να δουν από κοντά τα προϊόντα χωρις να έχουν κάνει αγορά.

Υπήρξαν ακόμα και πελάτες που κατάφεραν να πείσουν τους εμπόρους να τους πουλήσουν προϊόντα χωρίς προκράτηση, αλλά και να δοκιμάσουν τα νέα τους ρούχα στον δρόμο. Ενώ σε αρκετες περιπτώσεις έφτασαν μεχρι το μαγαζι με μετρητά και αναγκάστηκαν να φύγουν.

Από την άλλη όμως σε κάποια μαγαζιά οι πελάτες κατάφεραν και πλήρωσαν με μετρητά και αυτό παρά την αυστηρή προειδοποίηση του Άδωνι Γεωργιάδη πως θα διακόψει το click away αν δεν τηρηθούν κατά γράμμα οι εντολές του Υπουργείου.

Παράλληλα με το click away η κυβέρνηση για να ξανακινήσει το λιανεμπόριο άναψε το πράσινο φως για μα σηκώσουν ρολά τα εμπορικά κέντρα με την μέθοδο του drive through.

Το μέτρο μπορούν να εκμεταλλευτούν μόνο όσα εμπορικά κέντρα έχουν ανοιχτό χώρο. Οι καταστηματάρχες έχουν το δικάιωμα μετά από ηλεκτρονική παραγγελία να παραδίδουν εμπόρευματα από τα ειδικά στάντ.

Και σε αυτή την περίπτωση οι καταναλωτές βρίσκουν μία διέξοδο στο πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί με τις παραδόσεις των κούριερ και μπορούν να προμηθευτούν άμεσα όσα προίόντα χρειάζονται όμως από την άλλη τα μικρά καταστήματα διμαρτύρονται πως δημιουργείται ένας ασφυκτικός ανταγωνισμός σε βάρος τους.

Αλαλούμ και παρατράγουδα με το click away

Μια ημέρα ανάσας ήταν η σημερινή για την αγορά. Τα μαγαζιά έχουν ανοίξει ακολουθώντας την μέθοδο του click away. Υπάρχει μια ροή, η αγορά έχει παλμό.

Μέσω drive through γίνεται η αγορά προϊόντων από τα εμπορικά κέντρα. Ο πελάτης δεν βγαίνει από το αμάξι του, αλλά στο πάρκινγκ συναντά τον υπάλληλο που έχει το σταντ του στο σημείο.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 15/12/2020

Ελλάδα