Πολιτική

Εκνευρισμός στην Άγκυρα: Η Τουρκία απειλεί με… αντίποινα μετά την επιβολή κυρώσεων

15.12.2020 | 18:10 Eνσωμάτωση

Ό,τι δεν τόλμησε η Ευρώπη το έκανε η Αμερική με την επιβολή κυρώσεων. Ο σουλτάνος που πίστευε πως ο Ντόναλντ Τραμπ θα βάλει βέτο στο άκουσμα της είδησης αντέδρασε σαν πληγωμένο θηρίο με απειλές και λεονταρισμούς.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν κυρώσεις εις βάρος του προέδρου Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSB) Ισμαήλ Ντεμίρ και εναντίον τριών ακόμη Τούρκων εργαζομένων.

Ο Ντεμίρ που υπηρετεί ως διευθυντής της αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας είναι καθηγητής, με σπουδές στην Τουρκία και τις ΗΠΑ και από το 1992 έως το 2000 εργάστηκε σε διάφορα πανεπιστήμια και ερευνητικά ινστιτούτα στην Σαουδική Αραβία, τις ΗΠΑ και τον Καναδά. Η Αθήνα δέχτηκε με ικανοποίηση τις κυρώσεις.

Ακόμα και… πραξικόπημα με πλάτες Μπάιντεν υπαινίσσονται οι Τούρκοι

Οι Τούρκοι φτάνουν στο σημείο ακόμα και να υπαινιχθούν πραξικόπημα από τον Μπάιντεν στην Τουρκία δείχνοντας πως τους έχει ενοχλήσει η στάση των ΗΠΑ.

Νέα προκλητική NAVTEX και απειλές για εισβολή στην… Αλεξανδρούπολη

Η Τουρκία από την άλλη συνέχισε τις προκλήσεις δεσμεύοντας για σήμερα περιοχή για άσκηση μέσα στην καρδιά ήδη δεσμευμένης από την Ελλάδα περιοχής βορείως της Λήμνου και την περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου από την Τετάρτη μέχρι και την Παρασκευή.

Για ελληνικές NAVTEX στο Αιγαίου που καταστρατηγούν την καλή γειτονία έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Η χώρα μας στην σκιά και των προκλητικών δηλώσεων συμβούλου του Ερντογάν ενισχύει την άμυνά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, υπήρξε εκτενής συζήτηση την περασμένη Τετάρτη ανάμεσα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας και στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, καθώς η συμφωνία θα έρθει στις 17 Δεκεμβρίου στη Βουλή προκειμένου όλα να είναι έτοιμα για τις τελικές υπογραφές στις 23 του μήνα, ημερομηνία άφιξης στην Αθήνα της Γαλλίδας υπουργού Άμυνας για τα 12 μεταχειρισμένα και 6 καινούργια μαχητικά Rafale, ενώ ξανανοίγει η πιθανή αγορά γαλλικών φρεγατών.

Εκνευρισμός και απειλές από την Άγκυρα

Οι κυρώσεις που επιβάλλουν οι ΗΠΑ στην Άγκυρα, δημιουργούν τεράστιο εκνευρισμό και πρόβλημα στην Τουρκία, καθώς «χτυπούν» την εξαγωγική δυνατότητα της αμυντικής της βιομηχανίας.

Ήδη υπάρχει πρόβλημα με τη ροή ανταλλακτικών, καθώς στις κυρώσεις περιλαμβάνεται απαγόρευση εισαγωγής ανταλλακτικών ή οπλικών συστημάτων από τις ΗΠΑ.

Έτσι, και σύμφωνα με πληροφορίες, στον «πάγο» μπαίνει η αναβάθμιση των τουρκικών F16, αλλά και η κατασκευή πάνω από 100 ελικοπτέρων Τ-70.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 15/12/2020