Ελλάδα

Κορωνοϊός: Τι θα ανοίξει από την ερχόμενη Δευτέρα – Πώς θα λειτουργεί το click away

11.12.2020 | 16:54

Τα περιοριστικά μέτρα συνεχίζονται και η κυβέρνηση φέρνει το click away στη ζωή μας, με τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε σήμερα.

Από τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου μέχρι την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου και από τις 07.00 το πρωί μέχρι τις 21.00 ανοίγουν κομμωτήρια, βιβλιοπωλεία και ΚΤΕΟ με πολύ αυστηρά μέτρα.

Διστακτικοί για το click away καταστηματάρχες & καταναλωτές

Οι καταστηματάρχες από την άλλη βλέπουν πως το click away έχει πολλά προβλήματα.

Το πώς θα λειτουργεί το click away δείχνει ο Κώστας Στάμου που επισκέφτηκε ένα κατάστημα που πουλάει ρούχα, μετά την online παραγγελία του την οποία έκανε από τον υπολογιστή.

Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Θάνος Τσαγκάρης, λέει πως η όλη διαδικασία αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και δεν θα έπρεπε να ισχύει για όλα τα είδη της λιανικής.

«Είναι καταδικασμένο να αποτύχει».

Ο κ. Τσαγκάρης σημείωσε ότι στο e-shop δεν βρίσκεται ολόκληρη η γκάμα του καταστήματος, ενώ θέμα προκύπτει και με τους υπαλλήλους, οι οποίοι μέχρι τώρα βρίσκονταν σε αναστολή.

Για τα μαγαζιά λοιπόν που θα ανοίξουν με click away θα ακολουθηθεί η εξής διαδικασία. Οι πελάτες θα παραγγέλνουν τα ψώνια τους ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά, θα τα πληρώνουν και στη συνέχεια θα πηγαίνουν μόνοι τους στο κατάστημα (αφού στείλουν SMS στο 13033 με τον αριθμό 2) είτε έχοντας πάνω τους ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής είτε το SMS από την επιχείρηση με την ημερομηνία και ώρα παραλαβής.

Σημειώνεται πως κάποιος θα μπορεί να πληρώνει και όταν πηγαίνει στο κατάστημα αλλά δε θα μπαίνει μέσα.

Ανεβάζουν ρολά τα κομμωτήρια

Στα κομμωτήρια, που θα ανεβάσουν ρολά τη Δευτέρα, οι ετοιμασίες είναι πυρετώδεις. Ήδη, κομμωτές και κομμώτριες είναι έτοιμοι να δεχτούν την πελατεία που έχει από καιρό κλείσει ραντεβού.

Ανοίγουν οι εκκλησίες Χριστούγεννα & φώτα

Παράλληλα, ανοίγουν μόνο για ανήμερα Χριστουγέννων και Φώτων οι εκκλησίες με αυστηρά μέτρα.

Έτσι, στην ουσία το λιανεμπόριο παραμένει κλειστό για να περιοριστεί η διασπορά που ανησύχησε πολύ τους ειδικούς.

Η απαγόρευση των μετακινήσεων το βράδυ συνεχίζεται, με ισχύ από τις 22:00 αντί για τις 21:00, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα αλλάξει κάτι για την παραμονή και ανήμερα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 11/12/2020

Ελλάδα