Ελλάδα

Κορωνοϊός: Νεκρός 59χρονος στο Ραπτόπουλο – Σε αυστηρή καραντίνα η περιοχή

11.12.2020 | 18:36

Αυστηρό lockdown στο χωριό Ραπτόπουλο μετά τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο ενός 59χρονου άνδρα που κατέληξε στο νοσοκομείο της Λαμίας. Η αδερφή του 59χρονου θύματος μιλώντας στο LIVE NEWS ανέφερε:

«Ο αδελφός μου αισθάνθηκε αδιαθεσία και πήγε στον αγροτικό γιατρό στο Ραπτόπουλο. Εκείνος, χωρίς να τον εξετάσει στα βασικά, ούτε πίεση, ούτε σάκχαρο ούτε τίποτα, του είπε δεν έχεις τίποτα, πάρε ντεπόν, κάτι βιταμίνες και κάνε και καμιά εντριβή».

Μέχρι τότε κάνεις δεν είχε αντιληφθεί ότι ο κορωνοϊός είχε μολύνει 20 κατοίκους, με τους τέσσερις από αυτούς να καταλήγουν στο νοσοκομείο, ανάμεσά τους και ο 59χρονος που έχασε τη ζωή του.

«Γιατρούς δεν έχουμε. Γιατρούς. Γιατί αν τον έβλεπε κάποιος τον αδελφό μου, να τον εξετάσει όπως θα έπρεπε, μπορεί τώρα και να ζούσε… Αυτό το παιδάκι που τον είδε, το αγροτικό του κάνει… τι ήξερε κι αυτό… Όταν πια πήγε στο νοσοκομείο στο Καρπενήσι, του είπε ο γιατρός ότι ήταν πολύ χάλια… Τον διασωλήνωσαν εκεί και ύστερα, τον μετέφεραν στη Λαμία, ως το τέλος…».

Ο 59χρονος έμεινε λίγο πιο έξω από το Ραπτόπουλο μαζί με τη μητέρα του, η οποία είναι ασυμπτωματική.

«Το γλέντι που δεν έγινε» με 16 κρούσματα

Αν και αρχικά πληροφορίες ήθελαν ένα γλέντι στο Ραπτόπουλο να είναι ο λόγος διασποράς του κορωνοϊού, ο πρόεδρος της κοινότητας και η σύζυγος ενός από τους διασωληνωμένους το διαψεύδουν κατηγορηματικά.

«Είναι παραπληροφόρηση, δεν έχει γίνει γλέντι στο χωριό. Τα μαγαζιά ήταν κλειστά. Εδώ είναι μια μικρή κοινωνία με λίγο πληθυσμό, δεν έγινε γλέντι, κάποιος παραπληροφόρησε».

Η σύζυγός του 53χρονου που ήταν ένας από τους τέσσερις διασωληνωμένους, μιλώντας αποκλειστικά στο LIVE NEWS ανέφερε:

«Είχε δύο μέρες πυρετό, πήγε στο νοσοκομείο, του είπαν ότι είναι καλά γύρισε σπίτι και μετά βγήκε το τεστ που ήταν θετικός. Ήταν τέσσερις, ο ένας πέθανε, ο άντρας μου που έχει αποδιασωληνωθεί και δυο οι υπόλοιποι που είναι διασωληνωμένοι ακόμα».

Διασηλωνωμένοι πατέρας και γιος

Ένας 32χρονος και ο 63χρονος πατέρας του είναι διασωληνωμένοι, με την κατάσταση τους να κρίνεται σταθερή.

Πατέρας και γιος διατηρούν σουπερμάρκετ στο Ραπτόπουλο και ενδέχεται η διασπορά να προήλθε από κρούσμα που πήγε να ψωνίσει.
Σύμφωνα με τους κάτοικους, ο κορωνοϊός έφτασε στο χωριό τους από άτομο θετικό στον ιό που ήρθε από την Αθήνα.

Το χωριό Ραπτόπουλο στην Ευρυτανία θα είναι σε τοπικό lockdown για μια ακόμα εβδομάδα.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 11/12/2020

Ελλάδα