Πολιτική

Ο ταβερνιάρης και το σπίτι του Α. Τσίπρα στο Σούνιο

11.12.2020 | 18:51

Νέες διευκρινήσεις μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε για τος σπίτι στο Σούνιο έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ANT1 . Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως το σπίτι το βρήκε από ταβερνιάρη. Μάλιστα όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας όταν ήρθε σε επαφή με τον ιδιοκτήτη αυτός δεν πίστευε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα καταδεχτεί να μένει στο εν λόγω σπίτι.

«H γνώση της ύπαρξης αυτής της κατοικίας προς εμέ έγινε σε ένα δείπνο που κάναμε μαζί στην ταβέρνα της περιοχής, όπου ο ταβερνιάρης μου είπε εγώ θα ψάξω να βρω μήπως υπάρχει εδώ κανένα σπίτι να μείνεις – Εσύ πρώην πρωθυπουργός θα πας να μείνεις σε ένα σπίτι 70 τετραγωνικά;»
Η ΝΔ υποδέχτηκε με ειρωνεία και νέα ερωτήματα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, λοιπόν, ένας καλός ταβερνιάρης τού γνώρισε έναν καλό άνθρωπο, ο οποίος εξαντλώντας τα όρια της καλοσύνης του, δέχθηκε να ανακαινίσει ο ίδιος τη βίλα του και ύστερα να του τη νοικιάσει. Δέχτηκε, μάλιστα, να ξοδέψει για τις επισκευές περισσότερα από όσα θα περιμένει να εισπράξει από τα ενοίκια στα επόμενα χρόνια. Και όλα αυτά, ενώ το σπίτι είχε βγει προς πώληση για 1,2 εκατομμύρια ευρώ!»

Η ΝΔ επιμένει πως το μίσθωμα των 500 ευρώ είναι απίστευτα χαμηλό, κάτι το οποίο αναδεικνύει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ. Η έρευνα της εφημερίδας με μεσίτες δείχνει πως ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θα μπορούσε αντί για 6.000 τον χρόνο να βγάζει από 9.000 μέχρι 33.000 τον χρόνο.

« Τα χρήματα που συμφωνήθηκαν για το ενοίκιο – τουλάχιστον σε ό,τι αντιστοιχεί στους θερινούς μήνες- είναι πολύ λίγα. Ένα τέτοιο σπίτι από άνοιξη μέχρι φθινόπωρο και ειδικά Ιούνιο – Ιούλιο – Αύγουστο νοικιάζεται από 3.000 έως 5.000 τον μήνα, όχι 500 ευρώ.

Ο Γιώργος Παπαχρήστος από την μεριά του κάλεσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να συνεισφέρει στην δημιουργία επιτροπής που θα εκτιμήσει το κόστος των επισκευών.

Η ΝΔ σήκωσε και το γάντι που πέταξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το σπίτι που μένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι, μάλιστα, τόσο εθισμένος στο θράσος και τόσο στριμωγμένος από τις αποκαλύψεις, ώστε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται στον κ. Μητσοτάκη ζητώντας να μιλήσει για το ενοίκιο που πληρώνει εκείνος στο δικό του σπίτι. Όταν είναι γνωστό από το Πόθεν Έσχες ότι η κατοικία του Πρωθυπουργού αποκτήθηκε το 1997, επτά χρόνια πριν μπει στην πολιτική.»

Όπως μάλιστα λέει η ΝΔ όσο μιλάει ο Αλέξης Τσίπρας τόσο φαίνεται πως κατοικεί στο σπίτι του ψέματος και παραθερίζει στη βίλα της υποκρισίας.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 11/12/2020

Πολιτική