Ελλάδα

Κορωνοϊός: Στο «κόκκινο» η Δυτική Αττική – Σύσκεψη υπό τον Χαρδαλιά

11.12.2020 | 18:25

Παρά τη μικρή μείωση που έχει παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες στους αριθμούς της πανδημίας, τα νοσοκομεία εξακολουθούν να βρίσκονται στα όριά τους.

Υψηλό ιικό φορτίο έχει παρατηρηθεί στη Δυτική Αττική, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, τον Σωτήρη Τσιόδρα και τον αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής να κάνουν σύσκεψη το μεσημέρι της Παρασκευής, καθώς η κατάσταση φαίνεται ότι έχει ξεφύγει.

Την ίδια στιγμή, οι εντατικές ασφυκτιούν από νοσηλευόμενους με κορωνοϊό, τόσο στην Επικράτεια όσο και στα αστικά κέντρα, με το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Ιανουαρίου να απομακρύνεται.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 11/12/2020

Ελλάδα
Ελλάδα

Άρση μέτρων: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, είναι η λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν αύριο, Παρασκευή (22/1), με κύριο θέμα την επιστροφή των μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Στην συζήτηση έχει μπει αυτή την εβδομάδα και το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για τον επόμενο μήνα φαίνεται πως μεταφέρεται η συζήτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να εκφράζει την πεποίθησή του μιλώντας στο MEGA, ότι οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ξανά ανοίξουν τις επιχειρήσεις. Όλα αυτά βεβαίως εξαρτώνται άμεσα από την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας.