Κόσμος

Συστάσεις σε όσους έχουν αλλεργίες για τυχόν παρενέργειες από το εμβόλιο

10.12.2020 | 20:21 Eνσωμάτωση

Σήμερα που οι Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφουν ρεκόρ νεκρών από την έναρξη της πανδημίας με 3.000 νεκρούς σε 24 ώρες , συνεδριάζει κια ο Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων προκειμένου να δωσει το πράσινο φως για την κυκλοφορία του εμβολίου της Pfizer. Aπό την πλευρά του όμως, ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος της χώρας Άντονι Φάουτσι προειδοποιεί εκείνους που εμφανίζουν χρόνιες αλλεργίες να είναι έτοιμοι ότι μπορεί να αντιμετωπίσουν παρενέργειες και να έχουν έτοιμο και το αντίδοτο.

Να προετοιμαστούν για το ενδεχόμενο να εμφανίσουν κάποιες παρενέργειες μετά τη χορήγηση του εμβολίου των Pfizer/ BioNTech προειδοποίησε όσους έχουν προδιάθεση σε αλλεργίες ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι δύο νοσηλευτές που είχαν αλλεργικές αντιδράσεις μετά τη χορήγηση του σκευάσματος είναι καλά στην υγεία τους, λένε οι αρχές.

Οι βρετανικές αρχές συνιστούν να μην εμβολιαστούν οι έγκυες. Επίσης γυναίκες που διαπιστώνουν ότι είναι έγκυες αφού έχουν κάνει την πρώτη δόση να μην κάνουν τη δεύτερη.

Μετά τη Βρετανία και το Μπαχρέιν, ο Καναδάς έγινε η τρίτη χώρα που ενέκρινε το εμβόλιο και αναμένει 250.000 δόσεις μέχρι το τέλος του έτους. Άδεια για εισαγωγή και χρήση του εμβολίου εξέδωσαν και οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας. Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν στις 27 Δεκεμβρίου.

Ο αμερικανικός Οργανισμών Τροφίμων και Φαρμάκων συνεδριάζει σήμερα για τη χορήγηση άδειας στο εμβόλιο της Pfizer ενώ στις Ηνωμένες Πολιτείες καταγράφηκε ρεκόρ 3.000 θανάτων από κορωνοϊό και ακόμη 200.000 κρούσματα σε μια ημέρα.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 10/12/2020