Ελλάδα

Κορωνοϊός: Το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων… φούλαρε τα λεωφορεία – Ουρές και συνωστισμός

08.12.2020 | 17:42 Eνσωμάτωση

Η εικόνα σταματάει και μετράμε νωρίς το πρωί έντεκα συμπολίτες μας που έσπευσαν σχεδόν αξημέρωτα να αγοράσουν Χριστουγεννιάτικα.

Όσο η κάμερα ανοίγει το κάδρο αυξάνονται όσοι περιμένουν.

Οι πολίτες εκμεταλλεύονται το άνοιγμα των καταστημάτων για να αλλάξει η διάθεσή τους, οι ουρές όμως τους βάζουν σε σκέψη.

Οι καταστηματάρχες από την άλλη, για να περάσουν γλυκά οι ώρες της αναμονής υποδέχονται την πελατεία με κεράσματα.

Μέσα στο μαγαζί κυριαρχούν οι μάσκες, υπάρχει σήμανση για αποστάσεις και οι καταναλωτές προσπαθούν όσο είναι δυνατόν να μη συνωστίζονται.

Παρότι οι καταναλωτές μπορούν να αγοράσουν χριστουγεννιάτικα και στα σουπερμάρκετ, η ανάγκη να κάνουν μια βόλτα όπως παλιά τραβάει τους περισσότερους στα καταστήματα με τα εποχικά.

Αυξημένη η κίνηση στους δρόμους και τα ΜΜΜ

Η κίνηση είναι αυξημένη στους δρόμους και στα μέσα μαζικής μεταφοράς και η κάμερα του LIVE NEWS κατέγραψε εικόνες από ασφυκτικά γεμάτα λεωφορεία και τρόλεϊ που πλέον μεταφέρουν, εκτός από τους εργαζόμενους, και όσους πάνε για Χριστουγεννιάτικα ψώνια.

Ούτε λόγος φυσικά για άδεια καθίσματα ή και αποστάσεις μεταξύ των επιβατών.

Συγκλονίζει ο αντιδήμαρχος Νάουσας

Ο συνωστισμός μας κόστισε θα πει ο αντιδήμαρχος Νάουσας, Βασίλης Τζουβάρας, που ανάρρωσε από τον κορωνοϊό στο νοσοκομείο.
«Κάτι δεν κάναμε σωστά».

Ο ίδιος θα μιλήσει για τον συνωστισμό που είχε η πόλη του. Έναν συνωστισμό που εκτόξευσε τα κρούσματα και έφτασε τον κορωνοϊό ως το σπίτι του. Η εμπειρία του ήταν τραγική μέχρι να βρεθεί κρεβάτι στο νοσοκομείο της πόλης.

Καμπανάκι των ειδικών για τον συνωστισμό

Χθες, το 11,88% των δειγμάτων βγήκε θετικό. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 1.251 κρούσματα, με 600 ασθενείς υπό μηχανική υποστήριξη και 89 θανάτους.

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε την Πολιτική Προστασία, προκειμένου να μπουν οι λεπτομέρειες για το σχέδιο εμβολιασμού.

Οι ειδικοί από τη μεριά τους τονίζουν πως ο συνωστισμός πρέπει να αποφεύγεται πάση θυσία.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 08/12/2020