Κόσμος

Κορωνοϊός: «Πράσινο φως» στο εμβόλιο της Pfizer δίνουν την Πέμπτη οι ΗΠΑ

08.12.2020 | 13:23 Eνσωμάτωση

Στις ΗΠΑ ετοιμάζονται να εγκρίνουν το εμβόλιο της Pfizer- BioNTech την Πέμπτη, σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου. Tην ίδια στιγμή, ο Ντόναλντ Τραμπ παίρνει μέτρα για να γίνεται η διανομή των εμβολίων, από εδώ και στο εξής, πρώτα στις ΗΠΑ.

Η αρμόδια επιτροπή της FDA θα συνεδριάσει την Πέμπτη προκειμένου να εξετάσει το αίτημα των δύο φαρμακοβιομηχανιών, με μέλος της να υποστηρίζει ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτό να γίνει δεκτό και οι εμβολιασμοί να αρχίσουν άμεσα, ακόμα και την Παρασκευή.

Ο απερχόμενος πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, αποφάσισε να υπογράψει εντός της ημέρας ένα εκτελεστικό διάταγμα, προκειμένου να εξασφαλίσει την πρόσβαση της χώρας του κατά προτεραιότητα στα εμβόλια εναντίον του νέου κορωνοϊού.

Με λίγα λόγια, τα σκευάσματα που θα παράγονται θα διανέμονται πρώτα στις ΗΠΑ προτού διατεθούν σε οποιοδήποτε άλλο κράτος, δήλωσαν στελέχη της κυβέρνησής του.

Η κυβέρνηση του Τραμπ είναι βέβαιη ότι θα είναι διαθέσιμες επαρκείς ποσότητες εμβολίων για να ανοσοποιηθούν όλοι όσοι το επιθυμούν προτού ολοκληρωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2021, είπε ένας από τους αξιωματούχους, που με τη δήλωση αυτή αντέκρουσε δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, κατά το οποίο η κυβέρνηση δεν δέχθηκε την προσφορά της Pfizer στα τέλη του καλοκαιριού να υπογραφτεί συμφωνία για την πώληση περισσότερων δόσεων του υποψηφίου εμβολίου της στο αμερικανικό κράτος.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/12/2020