Κόσμος

Ο φετινός Νοέμβριος ήταν ο πιο θερμός στην ιστορία

08.12.2020 | 13:53 Eνσωμάτωση

Ο φετινός Νοέμβριος ήταν ο πιο ζεστός στην ιστορία του πλανήτη, ενώ και το έτος που διανύουμε αναμένεται να είναι το δεύτερο θερμότερο όλων των εποχών, μετά το 2016.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, η μέση θερμοκρασία της Γης έχει ανέβει πλέον κατά 1,2 βαθμούς Κελσίου ενώ αναμένεται να αυξηθεί κι άλλο μέσα στην επόμενη τετραετία.

Η δεκαετία 2011 – 2020 ήταν η θερμότερη που καταγράφηκε ποτέ, ενώ έχουμε και μια πρόβλεψη ότι υπάρχει, τουλάχιστον 1 στις 5 πιθανότητες η θερμοκρασία, έστω προσωρινά, να αυξηθεί κατά 1,5 βαθμό, από τώρα έως το 2024.

Με την θερμοκρασία του πλανήτη να ανεβαίνει κατά μέσο όρο 0,2 βαθμούς κάθε δεκαετία, οι επιστήμονες τονίζουν πως σύντομα το σύνολο της ανθρωπότητας, θα έρθει αντιμέτωπο με θερμότερα έτη.

Η ολοένα και μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση του κλίματος εξαιτίας των ανθρώπινων δραστηριοτήτων επιφέρει τεράστιες επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην υγεία των ανθρώπων, αλλά και στην οικονομία.

Για αυτό και πρέπει να τηρηθούν από τους ηγέτες των χωρών οι απαιτήσεις των διεθνών συμφωνιών που θα διατηρήσουν την άνοδο της παγκόσμιας θερμοκρασίας στον 1,5 βαθμό κελσίου μέχρι το τέλος του αιώνα.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/12/2020