Ελλάδα

Παραδόθηκαν οι 12 νέες κλίνες ΜΕΘ στο Γ.Ν. Νίκαιας δωρεά των Β. Μαρινάκη, Α. Φράγκου και ΙΟΝ Α.Ε.

08.12.2020 | 13:34 Eνσωμάτωση

Με 12 νέες κλίνες ΜΕΘ ρίχνεται στη μάχη κατά της πανδημίας το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ενισχύοντας τη δύναμη του εθνικού συστήματος υγείας σε μία περιοχή με μεγάλες ανάγκες.

Τις νέες κλίνες, που είναι δωρέα του κυρίου Βαγγέλη Μαρινάκη, της κυρίας Αγγελικής Φράγκου και της εταιρίας ΙΟΝ Α.Ε., εγκαινίασε χθες ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας λόγο για προσφορά “ιδιαίτερης σημασίας”, που “θα βοηθήσει να σωθούν ζωές”.

Παραδόθηκαν οι 12 νέες κλίνες εντατικής θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας.

Η νέα μονάδα που είναι πλέον στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη, της Αγγελικής Φράγκου και της εταιρίας ΙΟΝ.

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ευχαρίστησε τους γιατρούς και αναφέρθηκε και στην προσωπική του περιπέτεια με τον ιό.

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ. και το σύστημα Υγείας. Εγώ το βίωσα, κιόλας, από τους πρώτους το Μάρτιο με κορωνοϊό και η ανταπόκριση από το σύστημα Υγείας ήταν συγκλονιστική. Μου δίνεται η ευκαιρία για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω όλους εσάς, που δίνετε μία υπερπροσπάθεια αυτή τη στιγμή.

Από τη δική μας πλευρά, θεωρώ ότι ήταν υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε σε αυτό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτές οι 12 κλίνες είναι υπερσύγχρονες, ο εξοπλισμός είναι υπερσύγχρονος και ο χρόνος που παραδόθηκαν ήταν το πιο σημαντικό για εμάς, τη στιγμή που η χώρα, ο τόπος το έχει ανάγκη. Πιστεύω πολύ σύντομα να βγούμε όλοι μαζί δυνατοί από αυτή την πανδημία.»

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας εγκαινίασε την μονάδα και ξενάγησε του δωρητές στις δύο αίθουσες…

«Η δωρεά αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί έγινε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, σε μια περιοχή πολύ μεγάλη, με πολύ μεγάλες ανάγκες και αυτές οι κλίνες εντατικής θεραπείας θα βοηθήσουν να σωθούν ανθρώπινες ζωές.»

Οι κυρίες Αγγελική Φράγκου και Κωνσταντίνα Κωτσιοπούλου ευχαρίστησαν γιατρούς και νοσηλευτές για την αυτοθυσία τους καθόλη τη διάρκεια της πανδημίας…

«Θέλω να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς, νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους αυτού του Νοσοκομείου, γιατί κάνουν ένα τεράστιο έργο και αυτό είναι μία πολύ μικρή προσφορά στο να διευκολύνουμε τη δουλειά τους και ευχαριστούμε για ό,τι κάνουν και μας προστατεύουν.»

«Κι εγώ με τη σειρά μου θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, όλο το προσωπικό, την οικογένεια της ΙΟΝ που στήριξε όλη αυτήν την προσπάθεια. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που μπορέσαμε να συνεισφέρουμε με αυτόν τον τρόπο, στο μεγάλο αγώνα που δίνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.»

Για δεκαετίες το Νοσοκομείο της Νίκαιας διέθετε μόλις 8 κρεβάτια ΜΕΘ που πλέον γίνονται 20.

Το νοσοκομείο διαθέτει 45 απλές κλίνες, οι 40 από αυτές νοσηλεύουν ασθενείς με covid.

Η νέα μονάδα επανδρώθηκε με 10 γιατρούς ΜΕΘ και 35 νοσηλευτές.

Η δωρεά ξεπέρασε το 1,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει και την αγορά υπερσύγχρονου εξοπλισμού για της νέες κλίνες, καθώς και όλες τις οικοδομικές και χωροταξικές μετατροπές, όπως και το κόστος του του υγειονομικού και νοσηλευτικού εξοπλισμού.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 08/12/2020