Ελλάδα

Νοσοκομείο Νίκαιας : Εγκαίνια για τις 12 νέες κλίνες ΜΕΘ δωρεά των Β. Μαρινάκη, Α. Φράγκου και ΙΟΝ Α.Ε.

07.12.2020 | 20:05 Eνσωμάτωση

Με 12 νέες κλίνες ΜΕΘ ρίχνεται στη μάχη κατά της πανδημίας το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, ενισχύοντας τη δύναμη του εθνικού συστήματος υγείας σε μία περιοχή με μεγάλες ανάγκες. Τις νέες κλίνες, που είναι δωρέα του κυρίου Βαγγέλη Μαρινάκη, της κυρίας Αγγελικής Φράγκου και της εταιρίας ΙΟΝ Α.Ε., εγκαινίασε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κάνοντας λόγο για προσφορά «ιδιαίτερης σημασίας», που «θα βοηθήσει να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Εγκαινιάστηκαν σήμερα οι 12 νέες κλίνες εντατικής θεραπείας του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου της Νίκαιας.

Η νέα μονάδα που είναι από σήμερα στην υπηρεσία του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι δωρεά του Βαγγέλη Μαρινάκη, της Αγγελικής Φράγκου και της εταιρίας ΙΟΝ

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ευχαρίστησε του γιατρούς και αναφέρθηκε και στην προσωπική ιστορία

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους γιατρούς του Ε.Σ.Υ. και το σύστημα Υγείας. Εγώ το βίωσα, κιόλας, από τους πρώτους το Μάρτιο με κορωνοϊό και η ανταπόκριση από το σύστημα Υγείας ήταν συγκλονιστική. Μου δίνεται η ευκαιρία για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω όλους εσάς, που δίνετε μία υπερπροσπάθεια αυτή τη στιγμή.

Από τη δική μας πλευρά, θεωρώ ότι ήταν υποχρέωσή μας να συμβάλλουμε σε αυτό. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι αυτές οι 12 κλίνες είναι υπερσύγχρονες, ο εξοπλισμός είναι υπερσύγχρονος και ο χρόνος που παραδόθηκαν ήταν το πιο σημαντικό για εμάς, τη στιγμή που η χώρα, ο τόπος το έχει ανάγκη. Πιστεύω πολύ σύντομα να βγούμε όλοι μαζί δυνατοί από αυτή την πανδημία.»

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας εγκαινίασε την μονάδα και ξενάγησε του δωρητές στις δύο αίθουσες…

«Η δωρεά αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία, γιατί έγινε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας, σε μια περιοχή πολύ μεγάλη, με πολύ μεγάλες ανάγκες και αυτές οι κλίνες εντατικής θεραπείας θα βοηθήσουν να σωθούν ανθρώπινες ζωές.»

Οι κυρίες Αγγελική Φράγκου και Κωνσταντίνα Κωτσιοπούλου ευχαρίστησαν γιατρούς και νοσηλευτές για την αυτοθυσία τους καθόλη της διάρκεια της πανδημίας…

«Θέλω να ευχαριστήσουμε τους γιατρούς, νοσηλευτές και όλους τους εργαζόμενους αυτού του Νοσοκομείου, γιατί κάνουν ένα τεράστιο έργο και αυτό είναι μία πολύ μικρή προσφορά στο να διευκολύνουμε τη δουλειά τους και ευχαριστούμε για ό,τι κάνουν και μας προστατεύουν.»

«Κι εγώ με τη σειρά μου θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς, τους νοσηλευτές, όλο το προσωπικό, την οικογένεια της ΙΟΝ που στήριξε όλη αυτήν την προσπάθεια. Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι που μπορέσαμε να συνεισφέρουμε με αυτόν τον τρόπο, στο μεγάλο αγώνα που δίνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.»

Για δεκαετίες το Νοσοκομείο της Νίκαιας διέθετε μόλις 8 κραβάτια ΜΕΘ που από σήμερα γίνονται 20.

Το νοσοκομείο διαθέτει 45 απλές κλίνες, στις 40 από αυτές νοσηλεύουν ασθενείς με covid

«Θα βοηθησει μια πολύπαθη γειτονια. Ο κόσμος εδώ δεν εχει δυνατοτητα να να πάει σε ιδιωτικα νοσοκομεία. Θα βοηθησει και τις εφημερίες μας. Δεχόμαστε 1600 ατομα σε κάθε εφημερια και δεν έχουμε κρεβάτια.»

Η νέα μονάδα επανδρώθηκε με 10 γιατρούς ΜΕΘ και 35 νοσηλευτές

«Πολύ σημαντική μέρα σήμερα, σε ένα από τα πιο μάχιμη νοσοκομεία 12 νέες κλίνες χάρη στη δωρεά του κυρίου Μαρινάκη, της κυρίας Φράγκου και της ΙΟΝ».

Η δωρεά ξεπέρασε το 1,5 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει και την αγορά υπερσύγχρονου εξοπλισμού για της νέες κλίνες, καθώς και όλες τις οικοδομικές και χωροταξικές μετατροπές, όπως και το κόστος του του υγειονομικού και νοσηλευτικού εξοπλισμού.

Videos & Απoσπάσματα από Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων - 07/12/2020