Υγεία

Θεσσαλονίκη – Κορωνοϊός: Μεγάλη «πίεση» στα νοσοκομεία της πόλης

06.12.2020 | 13:22

Μεγάλη πίεση λόγω των εισαγωγών ασθενών με Covid υφίστανται τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, υπάρχουν μόνο 3 διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ για κορωνοϊό, ενώ στην εφημερία υπήρχε μεγάλη κινητικότητα.

Στο Ιπποκράτειο, έγιναν 60 εισαγωγές κατά την εφημερίδα, ενώ και οι 25 ΜΕΘ για Covid του νοσοκομείου είναι γεμάτες.

Παράλληλα, στο Ιπποκράτειο, υπάρχει μεγάλη πίεση στους εργαζομένους, γιατί εκτός από τα εξαντλητικά ωράρια και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες, πολλοί υγειονομικοί νοσούν με κορωνοϊό, κάτι που τους απομακρύνει από την μάχη για ένα διάστημα.

Videos & Απoσπάσματα από ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ - 06/12/2020

Υγεία
Ελλάδα

Άρση μέτρων: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η επιστροφή των μαθητών στα θρανία

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, είναι η λειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι λοιμωξιολόγοι θα συνεδριάσουν αύριο, Παρασκευή (22/1), με κύριο θέμα την επιστροφή των μαθητών στα γυμνάσια και τα λύκεια της χώρας. Στην συζήτηση έχει μπει αυτή την εβδομάδα και το ενδεχόμενο να επιτραπούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Για τον επόμενο μήνα φαίνεται πως μεταφέρεται η συζήτηση για ενδεχόμενο άνοιγμα της εστίασης, με τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη να εκφράζει την πεποίθησή του μιλώντας στο MEGA, ότι οι άνθρωποι της εστίασης δεν βιάζονται να ξανά ανοίξουν τις επιχειρήσεις. Όλα αυτά βεβαίως εξαρτώνται άμεσα από την εξέλιξη της επιδημιολογικής εικόνας.