Καιρός

Κακοκαιρία εξπρές – Άστατος ο καιρός σε όλη τη χώρα

06.12.2020 | 13:50 Eνσωμάτωση

Κακοκαιρία εξπρές προ των πυλών, διάρκειας περίπου 24 ωρών, από σήμερα το βράδυ μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας.

Τα φαινόμενα δεν θα έχουν σημαντική διάρκεια αλλά οι βροχές που περιμένουμε, θα έχουν ένταση και θα συνοδεύονται από ανέμους που θα φτάνουν τα 7-8 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά την Δευτέρα με εξαίρεση την Κρήτη και το Καστελόριζο, όπου θα βρέξει λίγο κατά τη διάρκεια της ημέρας, στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος. Μια γραμμή βροχών και καταιγίδων, συνοδεία ισχυρών ανέμων από το Ιόνιο και τα δυτικά, θα μετακινείται όλο και πιο ανατολικά, επηρεάζοντας από βορρά προς νότο όλη τη χώρα.

Οι βροχές θα είναι σύντομες αλλά αρκετά έντονες, ενώ χίόνια θα πέσουν στα δυτικά και βόρεια ορεινά περίπου στα 1500μ και πάνω. Οι περιοχές που φαίνεται τα φαινόμενα να διαρκούν λίγο περισσότερο είναι τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο.

Ωστόσο το απόγευμα στα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί και βαθμιαία μέχρι το βράδυ και στις υπόλοιπες
περιοχές.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και βόρεια, με τις μέγιστες στους 12-13 βαθμούς από την Ήπειρο μέχρι και την Θράκη. Δεν θα αλλάξει σημαντικά στις υπόλοιπες περιοχές με 16-18 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά, 16-18 οι μέγιστες και στο Αιγαίο, τοπικά 20 βαθμούς Κελσίου νοτιότερα

Οι άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί μέχρι 7 μποφόρ το πρωί και γρήγορα θα υποχωρήσουν. Στο βόρειο Αιγαίο ανατολικοί μέχρι 8 μποφόρ, στις υπόλοιπες θαλάσσιες περιοχές νοτιάδες που θα ενισχυθούν στο πέρασμα κακοκαιρίας στα 6-7 και στα ανατολικά μέχρι 8 μποφόρ, μέχρι το βράδυ θα υποχωρήσουν και θα στραφούν σε δυτικούς.

Στην Αττική η μέρα θα ξεκινήσει με ένα ψιλόβροχο και το μεσημέρι οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια του νομού. Ο καιρός το απόγευμα όμως γρήγορα θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία 13-17 και ο άνεμοι δυτικοί 5-6 πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Άστατος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη. Βροχές και καταιγίδες, οι οποίες το μεσημέρι θα είναι ιδιαίτερα έντονες αναμένονται στην ευρύτερη περιοχή. Και εδώ όμως το πέρασμα θα είναι γρήγορο και ο καιρός θα βελτιωθεί αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 8-13, με ανέμους ανατολικούς στα 7-8 μποφόρ και στο Θερμαικό και στη Χαλκιδική , βαθμιαία θα στραφούν σε βοριάδες και θα υποχωρήσουν.

Στην εξέλιξη του καιρού , την Τρίτη βροχές αναμένονται στο ανατολικό Αιγαίο και στα νησιά του Ιονίου. Μάλιστα το βράδυ οι βροχές αρχικά στην περιοχή του Ιονίου και τη νύχτα στα δυτικά ηπειρωτικά θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά, 14-16 βαθμούς στα βόρεια και δυτικά και 17-18 στις υπόλοιπες περιοχές αργά το μεσημέρι. Οι άνεμοι σε νοτιοδυτικές διευθύνσεις στα πελάγη 4-6 μποφόρ.

Κλείνοντας, την Τετάρτη περιμένουμε βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας. Στα δυτικά και βόρεια τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα, θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα δυτικά και βόρεια ορεινά. Οι βροχές σε αρκετές περιπτώσεςι θα είναι λασποβροχές, καθώς ευνοείται τις τελευταίες μέρες η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.

Στα νησια του Αιγαίου τοπικές βροχές, με δυνατούς νοτιάδες που θα ενισχυθούν στο Αιγαίο 5-7 και στο Ιόνιο μέχρι και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι και πάλι, δεν φαίνεται να αλλάζει σημαντικά.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/12/2020