Ελλάδα

Επέτειος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: «Αστακός» Αθήνα και Θεσσαλονίκη

06.12.2020 | 13:06 Eνσωμάτωση

Μεγάλη η κινητοποίηση της αστυνομίας σήμερα στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας προκειμένου να αποτραπούν οι συγκεντρώσεις για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τη σφαίρα του αστυνομικού Επαμεινώνδα Κορκονέα, το 2008.

Στους δρόμους γύρω από τα Εξάρχεια και το Πολυτεχνείο έχουν αναπτυχθεί 4.000 αστυνομικοί ενώ η περιοχή εποπτεύεται από ελικόπτερο και drone. Παρά την απαγόρευση υπάρχουν καλέσματα για συγκεντρώσεις.

Στην περιοχή των Εξαρχείων, στη συμβολή Μπενάκη και Κωλέττη προσήχθησαν τέσσερα άτομα, τα οποία ήθελαν να προσεγγίσουν το σημείο όπου έπεσε νεκρός ο άτυχος μαθητής. Προσαγωγές προηγήθηκαν και στην οδό Γραβιάς, αλλά και στην οδό Ναυαρίνου, καθώς οι εντολές της αστυνομίας είναι ξεκάθαρες και δεν επιτρέπεται καμία συγκέντρωση σε όλη τη χώρα.

Εν τω μεταξύ, σήμερα κάνει πρεμιέρα μια καινούρια ομάδα της αστυνομίας η οποία καταγράφει όσα συμβαίνουν και αν χρειαστεί θα μετακινηθεί και σε άλλα σημεία.

Στην Πατησίων, από το Πολυτεχνείο μέχρι την πλατεία Συντάγματος υπάρχουν πολλαπλοί φραγμοί της αστυνομίας και δεν επιτρέπεται να πλησιάσει κανείς την περιοχή των Εξαρχείων.

Στη Θεσσαλονίκη, παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις σε όλη την περιοχή του κέντρου της πό΄λης. Απέναντι από το γαλλικό προξενείο, 15 άτομα άπλωσαν πανό και πέταξαν τρικάκια, ενώ είναι σε εξέλιξη ανθρωποκυνηγητό για να εντοπιστούν. Έχει γίνει ήδη μια προσαγωγή.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 06/12/2020