Ελλάδα

Στη ΜΕΘ του «Ευαγγελισμού» ο Γιάννης Πλακιωτάκης – Στο «κόκκινο τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

01.12.2020 | 13:24 Eνσωμάτωση

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Ευαγγελισμού μεταφέρθηκε σήμερα το πρωϊ ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης, νοσηλεύεται εδώ και ημέρες με κορωνοϊό στον Ευαγγελισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εισήχθη σε ΜΕΘ του Ευαγγελισμού για προληπτικούς λόγους, καθώς χθες το βράδυ παρουσίασε προβλήματα με το οξυγόνο του.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πυρετός του δεν έχει υποχωρήσει, ενώ η ακτινογραφία δείχνει σημάδια πνευμονίας. Πάντως η κατάσταση του χαρακτηρίζεται σταθερή και ελεγχόμενη και δεν εμπνέει ανησυχία.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός είχε διαγνωστεί θετικός στον κοροναϊό στις 23 Νοεμβρίου έπειτα από εξέταση στην οποία υποβλήθηκε.

Η κατάσταση της υγείας του ήταν καλή και οι γιατροί του συνέστησαν να παραμείνει στο σπίτι του τηρώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Πέντε μέρες μετά οι γιατροί του συνέστησαν να νοσηλευτεί στον Ευαγγελισμό, καθώς ανέβασε υψηλό πυρετό, προκειμενου να του χορηγηθεί και να λειτουργήσει πιο γρήγορα η φαρμακευτική αγωγή.

«Ακολουθώ τις οδηγίες τους, ώστε να επανέλθω το ταχύτερο στα καθήκοντα μου» είχε αναφέρει ο ίδιος σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Facebook.

Στο κόκκινο τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης

Στο μεταξύ η κατάσταση στα νοσοκομεία βρίσκεται στο κόκκινο με το σύστημα υγείας να αγγίζει τα όρια του.

Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εξακολουθούν να δέχονται τεράστια πίεση και «γονατίζουν».

Ενδεικτικό είναι ότι το ΑΧΕΠΑ έχει 42 γεμάτες κλίνες σε σύνολο 42, το «Παπαγεωργίου» έχει 42 γεμάτες κλίνες ΜΕΘ από τις 44,  ενώ στο «Γεννηματάς» γεμάτες είναι και οι 17 κλίνες ΜΕΘ.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/12/2020