Ελλάδα

Κορωνοϊός: Σε πολεμικό συναγερμό τα νοσοκομεία της χώρας

01.12.2020 | 16:46

Συγκίνηση στο προσωπικό των νοσοκομείων που αποδεκατίζεται από τον κορωνοϊό δίνει το κύμα συμπαράστασης που υπάρχει σε όλη την Ελλάδα.

Φοιτητές ιατρικής κινητοποίησαν στο σύλλογο της Θεσσαλονίκης τους συναδέλφους τους τους και αμέσως ένα τσουνάμι δεκάδων φοιτητών έσπευσε να δηλώσει εθελοντικά παρών.

Είναι υποχρέωση μας θα πουν και θα συγκινήσουν με την απόφαση τους να σταθούν δίπλα στους γιατρούς, δίπλα στο πλευρό των ασθενών, στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Η κίνηση τους μοιάζει να είναι η έμπρακτη απάντηση στο κάλεσμα του καθηγητή καρδιολογίας Βασίλη Βασιλικού. Ο γιατρός που μίλησε ενώ νοσηλεύεται για Covid κάλεσε μέσα από την εκπομπή lives news τους φοιτητές να συστρατευθούν και αυτοί ανταποκρίθηκαν.

Ο Διοικητής του νοσοκομείου Γεννηματά επέστρεψε στα καθήκοντα του αφού ξεπέρασε τον κορωνοϊό και ανακοίνωσε πως και ένας 43χρόνος γιατρός κατάφερε να αποσωληνωθεί. Την θέση του πηρέ αμέσως ένας 50χρονος.

225 ασθενείς νοσηλεύονται στην κλινική Covid στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, η εφημερία πάντως ξεκίνησε με σχετικά μειωμένη προσέλευση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες.

Στην εφημερία του Γεννηματά υπήρξαν 26 εισαγωγές και ελέγχονται 20 ύποπτα περιστατικά, ενώ στο ΑΧΕΠΑ υπήρξαν 85 εισαγωγές.

Αυτός είναι ο θάλαμος νοσηλείας στο νοσοκομείο του Κιλκίς. Μπουκάλες οξυγόνου παντού… Το νοσοκομείο δεν διαθέτει ΜΕΘ και τα διασωληνωμένα περιστατικά μένουν εδώ μέχρι να βρεθεί κλίνη σε άλλο νοσοκομείο.

Και άλλες εικόνες έρχονται να ρίξουν γροθιά στο στομάχι από τα Γιαννιτσά. Είναι ο χώρος νοσηλείας υπόπτων κρουσμάτων. Οι γιατροί υποστηρίζουν πως τα ύποπτα και τα θετικά κρούσματα νοσηλεύονται μαζί στο πρώην χώρο των εξωτερικών ιατρείων ακόμη και σε ράντζα.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 01/12/2020

Ελλάδα