Ελλάδα

Κορωνοϊός – Δράμα: Κατέληξε 59χρονη νοσηλεύτρια από κορωνοϊό

01.12.2020 | 18:37

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, Ιωάννης Παπαδόπουλος μιλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για την απώλεια της 56χρονης νοσηλεύτριας που έχασε τη μάχη με τον φονικό ιό.

Η Σοφία Καραγκιοζίδου με πολυετή πείρα, έχοντας υπάρξει προϊστάμενη στη Μονάδα Καρδιάς του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας, και «έφυγε» από τη ζωή έπειτα από 10 μέρες στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, όπου είχε μεταφερθεί νοσώντας με κορωνοϊό.

«Τη Σοφία τη χάσαμε χθες. Δεν είναι η μόνη που έχουμε χάσει…έχουμε χάσει μια νοσηλεύτρια ακόμα και δύο συζύγους συναδέλφων μας», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαδόπουλος αφού συλληπήθηκε την οικογένεια της εκλιπούσης.

Η έμπειρη νοσηλεύτρια είχε μόλις γίνει γιαγιά, λίγο πριν νοσηλευτεί στο νοσοκομείο της Δράμας κατάφερε να δει το εγγόνι της αν και η κόρη της, όπως και το νεογνό διαγνώστηκαν με Covid-19.

Οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου είναι συγκλονισμένοι. Η πόλη της Δράμας θρηνεί δεκάδες απώλειες ανθρώπων από κορωνοϊό.

«Για μας δείκτης της υποχώρησης της πανδημίας είναι το πόσους ασθενείς νοσηλεύουμε στα νοσοκομεία μας», τόνισε.

«Υπάρχει μια μείωση στους ασθενείς που επισκέπτονται τα επείγοντα περιστατικά ως ύποπτα, η νοσηλεία παραμένει υψηλή, δεν πέφτουμε κάτω από 130 κρεβάτια, από τα 140 που έχουμε αναπτύξει.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι και σε επίπεδο νομού ανακοινώνονται λιγότερα κρούσματα», σημείωσε.

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 01/12/2020

Ελλάδα