Κόσμος

Σερ Φίλιπ Γκριν: Ο «ξυπόλητος» μεγιστάνας

01.12.2020 | 18:50

Ένας σερ που δεν αποδείχθηκε καθόλου κύριος...

Ο Σερ Φίλιπ Γκριν λέγεται Σερ επειδή του απένειμε τον τίτλο τη βασίλισσα Ελισάβετ για την μεγάλη βρετανική αυτοκρατορία ενδυμάτων που έχτισε.

Στην πραγματικότητα όμως είναι ένας αμφιλεγόμενος μεγιστάνας που απέκτησε το διάσημο όμιλο της Arcadia με τα δημοφιλή καταστήματα Τop Shop.

Δεν ήταν δύσκολο να αποτελέσει πόλο έλξης για τα σούπερμοντελ όπως η Κέιτ Μος και τους στάρ. Ο Γκριν σαγηνευόταν και ο ίδιος από τη χλιδή και έκανε μία προκλητικά πλούσια ζωή…

Για το λόγο αυτό έψαχνε τρόπους να αποφεύγει να πληρώνει φόρους και εγκαταστάθηκε στο Μονακό.

Στη χώρα μας πολλοί θυμούνται το όνομα του Φίλιπ Γκριν μετά το επεισόδιο που έγινε στο Βαθύ της Ιθάκης, το 2016. Ρεπόρτερ του SKYnews αναζήτησε τον πολυεκατομμυριούχο για να του θέσει ερωτήματα σχετικά με την πτώχευση της Bhs και τον εντόπισε στο πολυτελές του γιοτ αξίας 100 εκατ. λιρών στο νησί. Φίλιπ Γκριν αντέδρασε έντονα. Κρατώντας απειλητικά ένα μπουκάλι νερό στο χέρι φώναζε: «Φύγετε από εδώ».

Στις αρχές του millennium, ο Γκριν αγόρασε την, ιστορική στο Ηνωμένο Βασίλειο, εταιρεία πολυκαταστημάτων BHS, έναντι 300 εκατομμυρίων λιρών. Δύο χρόνια αργότερα, πήρε στην κατοχή του τον όμιλο Arcadia, στον οποίο ανήκαν αρκετές μεγάλές αλυσίδες ρούχων, για 1,3 δισεκατομμύριο λίρες.

Στον αέρα 500 καταστήματα σε όλη την Ευρώπη με 13 χιλιάδες εργαζόμενους ενώ η Top shop έχει 250 καταστήματα σε όλη τη χώρα
Το ίδιο σκηνικό επαναλαμβάνεται με την Arcadia η πτώση της οποίας επιταχύνθηκε με τον υγειονομική κρίση

Η πρώτη εταιρία BHS πτώχευσε και πούλησε έναντι μίας λίρας σε επιχειρηματία. Αποτέλεσμα ήταν να μείνουν χιλιάδες εργαζόμενοι στον δρόμο.

Βρετανική κυβερνητική έρευνα απέδειξε ότι έφαγε τα λεφτά των εταιριών του για να γλυτώσει τη δική του περιουσία ενώ είχε η επαγγελματική του έδρα είναι το Μονακό …

Ένας σερ που δεν αποδείχθηκε καθόλου κύριος…

Videos & Απoσπάσματα από LIVE NEWS - 01/12/2020

Κόσμος