Υγεία

Εξαδάκτυλος: Ασφαλέστερος όποιος κάνει το εμβόλιο

01.12.2020 | 18:37 Eνσωμάτωση

Για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα, αλλά και το εμβόλιο που αναμένεται μίλησε στην εκπομπή «LIVE NEWS» ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Όπως τόνισε ο κ. Εξαδάκτυλος, έχει σημασία τόσο ο αριθμητής των κρουσμάτων που ανακοινώνονται, όσο και ο παρονομαστής, που δείχνει πόσα τεστ γίνονται στην επικράτεια.

«Αν μειώνουμε τον παρονομαστή για να μειώσουμε τον αριθμητή δεν πετυχαίνουμε πάρα πολλά» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι μπορούν να βγουν συμπεράσματα και από το αν εξετάζονται μόνο άτομα με συμπτώματα.

Μιλώντας για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού, ο πρόεδρος του ΠΙΣ, υπογράμμισε ότι θα είναι από τους πρώτους που θα το κάνουν. «Μάλιστα, θα το κάνει όλη η οικογένειά μου» συμπλήρωσε.

«Θα τους εξηγήσουμε έχουν εδώ και πολλές δεκαετίες αλλάξει την όψη των ασθενειών στον πλανήτη, έχουν εξαφανίσει ασθένειες μάστιγες, ελέγχονται πλήρως» σημείωσε ο κ. Εξαδάκτυλος, προσθέτοντας πως «τα συγκεκριμένα εμβόλια έχουν αναπτυχθεί πολύ γρήγορα, αλλά όχι κόβοντας από την ποιότητά τους και ότι είναι πολύ ασφαλέστερο να κάνει κάποιος το εμβόλιο, από το να μην το κάνει».

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 01/12/2020