Ελλάδα

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Επέστρεψε στο σπίτι του μετά το εξιτήριο από τον Ευαγγελισμό

01.12.2020 | 13:31 Eνσωμάτωση

Μετά το εξιτήριο που έλαβε χθες το απόγευμα από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ύστερα από 12 ημέρες νοσηλείας, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος έφθασε στην οικία του εντός της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου και θα παραμείνει το επόμενο χρονικό διάστημα, παρακολουθούμενος από τους θεράποντες ιατρούς του.

Η μεγάλη περιπέτεια έληξε με αίσιο τρόπο για τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο. Το εξιτήριό του από τον Ευαγγελισμό το απόγευμα της Δευτέρας, μετά από 12 ημέρες νοσηλείας στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, έδωσε ανακούφιση στον ίδιο, στους οικείους του αλλά και στους πιστούς που αγωνιούσαν για την κατάσταση της υγείας του.

Από την οικία του στην Αρχιεπισκοπή όπου βρίσκεται πλέον, ο κύριος Ιερώνυμος σε μήνυμά του απευθύνθηκε στους πιστούς με λόγια συγκινητικά.

«Δεν θέλω, όμως, να σας κρύψω ότι στη διάρκεια της δικής μου δοκιμασίας φοβήθηκα πολύ και πόνεσα πολύ, όπως όλοι οι άνθρωποι.

Περνώντας τη θύρα του ‘Ευαγγελισμού’, ήμουν προετοιμασμένος για όλα και, ως κληρικός, πιο εξοικειωμένος με την ιδέα που όλοι αποδιώχνουμε, ότι δεν θα ξαναγυρίσουμε στο σπίτι μας, ότι δεν θα αγκαλιάσουμε ξανά τα αγαπημένα μας πρόσωπα, ότι δεν θα δώσουμε και δεν θα δεχθούμε αγάπη».

Η περιπέτεια του Αρχιεπισκόπου που νοσηλεύτηκε με κορωνοϊό άνοιξε τη συζήτηση για τη στάση μικρής μερίδας ιερέων απέναντι στα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Μια συζήτηση στην οποία με το μήνυμά του ο κύριος Ιερώνυμος δίνει οριστικό τέλος, καθώς ζητά από τους πιστούς να πειθαρχούν με ευλάβεια στα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενόψει και των Χριστουγέννων.

«Σας παρακαλώ θερμά όλους για μία ακόμη φορά: τηρήστε ευλαβικά τους κανόνες και τα μέτρα των αρμοδίων υγειονομικών αρχών της Πολιτείας. Αυτοπεριοριστείτε, πειθαρχήστε και προστατεύστε, με τη στάση σας και με τη συμπεριφορά σας, την υγεία και τη ζωή τη δική σας και των αγαπημένων σας ανθρώπων και όλων των συνανθρώπων μας».

Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο Αρχιεπίσκοπος βρίσκεται σε εξαιρετική διάθεση και από το διαμέρισμά του στην Αρχιεπισκοπή θα επιστρέψει στα καθήκοντά του.

Videos & Απoσπάσματα από Μεσημβρινό Δελτίο Ειδήσεων - 01/12/2020