Υγεία

Στον «αέρα» όλα τα σχέδια για άρση του lockdown – Ε. Γιαμαρέλλου στο MEGA

30.11.2020 | 17:02 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε η κυρία Ελένη Γιαμαρέλλου, Λοιμωξιολόγος, Μέλος της Επιτροπής για τον κορωνοϊό.

Κρίσιμη εβδομάδα για τις αποφάσεις που θα λάβει η κυβέρνηση για την άρση των περιοριστικών μέτρων θα είναι αυτή που διανύουμε, καθώς οι εξελίξεις με τον αριθμό των κρουσμάτων, τον νοσηλευομένων αλλά  όσων βρίκσονται στις στις ΜΕΘ, θα είναι τρεις από τους παράγοντες που θα κρίνουν πότε θα αρχίσει να επιστρέφει η ζωή μας στην κανονικότητα.

Οι επιστήμονες πάντως παρά το γεγονός ότι παραδέχονται ότι οι πολίτες έχουν κουραστεί από τα παρατεταμένα περιοριστικά μέτρα, τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι θα χρειαστεί και άλλη παράταση του lockdown πέρα από αυτή που έχει ανακοινωθεί μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου, καθώς υπάρχει ο φόβος για περαιτέρω διασπορά του ιού.

«Νωρίς για να χαλαρώσει την επόμενη εβδομάδα το lockdown»

Τα επιδημιολογικά αποτελέσματα ως το τέλος της εβδομάδας ή την αρχή της επόμενης θα δείξουν τον δρόμο για την άρση του lockdown σύμφωνα με την κυρία Γιαμαρέλλου. Ερωτηθείσα για το αν στο τέλος της εβδομάδας θα μπορούσε να γίνει μερική έστω χαλάρωση των μέτρων σημείωσε πως είναι νωρίς.

«Με απασχολεί πολύ το θέμα των σχολείων, πολλές δημοσιεύσεις στο εξωτερικό, είναι ότι τα παιδιά μαθαίνουν στην τηλεκπαίδευση, όμως το ψυχολογικό τους υπόστρωμα διαταράσσεται σιγά – σιγά. Μιλάμε για τα παιδιά του δημοτικού, η επιστροφή στο σχολείο θα τα βοηθήσει», τόνισε συγκεκριμένα για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων.

Σχολιάζοντας τα θύματα του ιού και τις εκατοντάδες νοσηλείες η κυρία Γιαμαρέλλου στάθηκε στο εμβόλιο που είναι πλέον κοντά και στην πιστή τήρηση των μέτρων και μετά την έλευση του εμβολίου.

«Ασφαλώς έχουμε αρτιότητα στα στοιχεία μας», σημείωσε κατηγορηματικά για τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι λοιμωξιολόγοι που απαρτίζουν την επιτροπή του ΕΟΔΥ, προκειμένου να εισηγούνται κατά πώς πρέπει την πολιτεία.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/11/2020