Ελλάδα

Κορωνοϊός – Εστίαση: «Δεν υπάρχει νόημα να ανοίξουμε τα Χριστούγεννα για 1-2 εβδομάδες», αναφέρει ο Γιάννης Λουκάκος

30.11.2020 | 18:43 Eνσωμάτωση

Στην εκπομπή LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο μίλησε ο σεφ Γιάννης Λουκάκος αναφορικά με τα διαφορετικά Χριστούγεννα που πλησιάζουν, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της εστίασης, και τι περιμένουν για την εορταστική περίοδο.

«Δεν υπάρχει νόημα να ανοίξουμε τα Χριστούγεννα για μία – δύο εβδομάδες. Το άνοιγμα και το κλείσιμο έχει μεγάλο κόστος για τις επιχειρήσεις. Διαχειριζόμαστε ευπαθή τρόφιμα που χαλάνε, και αναγκαζόμαστε να αγοράζουμε στοκ μεγάλα και μετά να τα πετάμε. Δεν έχει νόημα να μπούμε στη διαδικασία με έξτρα περιοριστικά μέτρα, με δύσκολες καταστάσεις, με τον κόσμο που θα φοβάται να έρθει στα εστιατόρια. Ουσιαστικά θα κληθούμε να χρηματοδοτήσουμε μια ζημιογόνα λειτουργικότητα», ανέφερε ο κ. Λουκάκος.

«Εμείς δεν το γνωρίζουμε πότε θα ανοίξουμε. Κλείσαμε στις αρχές Νοέμβρη με την εστίαση να κλείνει πρώτη ως η μέγιστη πηγή της μετάδοσης του ιού, και μετά από σχεδόν ένα μήνα βλέπουμε ότι τα κρούσματα δεν έχουν πέσει τόσο ώστε να νιώθει ασφάλεια ο κόσμος. Δεν έχουν αποδώσει τα μέτρα όπως θα θέλαμε και θα περιμέναμε. Το ιδανικό θα ήταν να αισθανθούμε όλοι καλά, να περάσει αυτό το πράγμα και να πέσουν τα επίπεδα αρκετά πιο χαμηλά, και να ανοίξουμε μια και καλή, χωρίς να έχουμε ντόμινο ανοίγματος – κλεισίματος», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Για εμένα οι μέρες της καραντίνας περνάνε με πολλή δουλειά. Κρατήσαμε και τα τρία εστιατόριά μας ανοιχτά και δουλεύουμε περισσότερο με delivery για να μειώσουμε τις ζημιές μας. Ταυτόχρονα επειδή ασχολούμαι με online μαθήματα μαγειρικής, έχει και αυτό αρκετή δουλειά, οπότε δεν κάθομαι και δεν ξεκουράζομαι», κατέληξε ο κ. Λουκάκος.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/11/2020