Ελλάδα

Αναζητούν περισσότερα στοιχεία για τη κλοπή των θυρίδων

30.11.2020 | 18:31 Eνσωμάτωση

Όπως δείχνουν τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Ελληνική Αστυνομία η κλοπή των τεσσάρων θυρίδων πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Αύγουστο.

Πλέον ερευνάται η συμμετοχή ή η ανοχή των υπαλλήλων της τράπεζας στην όλη υπόθεση, καθώς φαίνεται ότι οι δράστες είχαν άπλετο χρόνο για να δράσουν.

«Θεωρείται αυτονόητο από την Αστυνομία και από εμάς ότι υπήρχε βοήθεια ή ανοχή από “μέσα”» σημείωσε ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης, συμπληρώνοντας ότι ο κλοιός για το χρονικό περιθώριο της πράξης, αλλά και των προσώπων έχει στενέψει.

«Είναι αρκετά στενός ο κύκλος των προσώπων που θα πρέπει να ελεγχθούν καθώς μπορούν να βρίσκονται μόνο οι μισθωτές των θυρίδων και οι υπάλληλοι της τράπεζας» συμπλήρωσε.

Για το χρονικό όριο της κλοπής, ο κ. Μαρακάκης σημείωσε ότι η τελευταία επίσκεψη της εντολέως του ήταν στις 5 Αυγούστου, ενώ η ίδια αντιλήφθηκε την κλοπή όταν την επισκέφθηκε ξανά στις 13 Νοεμβρίου.

Τέλος, ο δικηγόρος τόνισε πως ήδη έχουν γίνει επαφές με την τράπεζα για το ενδεχόμενο αποζημίωσης, καθώς η πλευρά των μισθωτών σημειώνει πως παραβιάστηκαν οι βασικοί κανόνες ασφαλείας που θα πρέπει να εφαρμόζει η τράπεζα.

Videos & Απoσπάσματα από Live News - 30/11/2020